Soğuk kapı eşiğinde, içeri girmek için izin istiyor. Bir kere hasta olunca bütün kış hasta geçmiyor mu?
Peki, o halde gardımızı alalım virüslere karşı!
Korunmak için bağışıklık deriz hep. Nasıl güçlü kılarız bağışıklığımızı?
Antioksidanlar vücuda direnç sağlar.
Özellikle A ve C vitaminlerini barındıran turunçgiller, biber, havuç, koyu yeşil yapraklı sebzeler antioksidan özelliği taşır.
Öğünlerde bol ve zengin çeşitli salata yemek önemli.
Aynı zamanda sebze ve meyvelerin her biri mevsimin doğurduğu ihtiyaca göre yaratılmıştır. Bu yüzden zamanında ve taze olarak tüketmeniz size iyi gelecek.
Kışın bollaşan balıkta buna dahil.
İçerdiği yağ asitlerinden dolayı direncinizi kuvvetlendirir.
Bir diğer hususta SU!
Su virüslerle savaşımızda en ön safta yer alır, vücutta sıvı dengesini sağlar. Elimizden şişemiz düşmesin!
Mevsimsel stresinize anlık çözüm ararsanız bunu şekerli besinlerde bulabilirsiniz. Fakat çok uzun sürmeyecek ve yedikten bir süre sonra kendinizi daha yorgun hissedeceksiniz.
Ne diyelim, meyve şekeri dilinizden düşmesin o halde.