featured

Tüketicinin Son Kararı Karar Mobilya

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mobilyadan İnşaata zorlu Yolculuk, Alaettin Taruz

Karar Mobilya-Kuyumculuk Ve İnşaat yönetim kurulu başkanı Alaettin Taruz 1965 Kastamonu Cide Doğumlu. Köyünde başladığı ilkokulu, Eyüp-Nişanca İlkokulunda bitirmiş. Ortaokuldan sonra baba mesleğini seçmiş. 2001 yılına kadar aktif siyasetin içinde yer alan Taruz,. STK’larda önemli görevler üstlenmiş. Halen MODESA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Taruz, Gazete İSTAMONU’ya ticaretten siyasete, STK deneyiminden ekonomik dengelere kadar geniş ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Yakında 5. İnşaatımıza başlıyoruz”

Sözlerine, “Ortaokuldan sonra baba mesleği olan marangozluk mesleğine başladık. Babam ve kardeşim Mehmet’le birlikte 1980 yılında kendi işyerimizi kurduk

2001 yılında Babamızın vefatından sonra diğer kardeşimiz İsmail’i de yanımıza alarak 3 kardeş bugünkü Karar Mobilyayı oluşturduk. ” diye başlayan Alaettin Taruz,

“1980 yılından sonra kapı pencere doğrama sektöründe İstanbul halkına hizmet ettik

Şu anda da o hizmetimiz devam ediyor. MODESA Mobilyacılar çarşısında 3 tane satış yeri ve

2 tane imalat ile birlikte sektöre hizmet ediyoruz direk tüketiciye hitap ediyoruz. Toptan satışta bulunmuyoruz kısa bir dönem bir buçuk yıl kadar MASKO mobilyacılar çarşısında şubemiz oldu. Daha sonra oradaki şubemizi kapattık” diye devam etti.

Alaettin Taruz, “Sektörde kendi ürettiğini kendi satan tarzında bir firmayız. 16 kişi birlikte çalışıyoruz. Şu anda gelişim olarak farklı sektörlere de girmek için çalışmalarımız var” dedi.

İki yıl önce başka bir arkadaşıyla, inşaat sektörüne girdiklerini aktaran Taruz, şu anda 4.inşaatı bitirdiklerini, yeni inşaatlar için arsalarının hazır olduğunu söyledi.

“Yeni evlenecek bir çiftin hem mobilyasını hem dairesini temin edebiliyoruz. İsmimizi, Karar Mobilya- Kuyumculuk ve İnşaat şeklinde genişlettik, yakında kuyumculuk işine de girerek bir düğünde gereken her türlü ihtiyacı karşılayacak duruma gelmeyi hedefliyoruz.”

Genel bir çerçeve çizerek geçmişle günümüzü kıyaslayan Alaeetin Taruz,

“Eskiden ağırlık klasik mobilyadaydı, hatta hala klasik müşterilerimiz var geliyorlar bize talepte bulunuyorlar fakat şuanda yüzde 80 civarında modern olarak çalışıyoruz, yüzde 10 ve yüzde 15gibi klasik çalışıyoruz.” İfadelerine yer verdi. 3 kardeş imalatın içinden geldiklerini, yakın zamana kadar bilfiil kendilerinin çalıştığını anlatan Taruz, . Doğramadan mutfak dolabı, portmanto ve özel tasarıma geçiş süreci yaşadıklarını bu şekilde mobilya sektörüne adım attıklarını, gelinen noktada, yemek odası, yatak odası, ünite, koltuk çek-yat vs. guruplarının tasarımı, uygulaması ve tedariki konusunda önemli bir yere sahip olduklarının altını çizdi.

Aktif siyaset

Diğer uğraş alanlarına da değinen Taruz şunları söyledi:

“1987–2001 yılları arasında aktif siyasetin içinde bulundum. Bu sebeple farklı bir çevremiz ve kulvarımız oldu. 2001 yılında aktif siyaseti bıraktıktan sonra kendimi bir anda STK’ların içinde buldum. MODESA’da pasif görevdeyken, 2003 yılında başkanlık söz konusu oldu. Eyüp Emniyet Mensupları Derneği kurucu üyesiyim. Bir dönem Eyüp Spor yönetiminde bulundum. Güngören Spor delegesiyim. Derya Ovalıoğlu başkanlığındaki Kas-Der genel merkez yönetim kurulu üyeliği yaptım. Kas-Der Eyüp şubesi yönetiminde bulundum. STK’ların içinde yer aldığım bu dönemlerde çalışma arkadaşlarımızla birlikte Kastamonu ve Kastamonulular için neler yapabiliriz düşüncesiyle hareket ettik. Halen Münzevi Camii muhasipliği görevini yürütüyorum. ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) üyesiyim. Şimdilerde çalışmalarını beğendiğim ve takdir ettiğim, heyecanlarından elektrik aldığım KASİAD (Kastamonu Sanayici Ve İşadamları Derneği)’a üye olma düşüncem var.”

“Ülkenin gelirini de, bütçesini de yüzde 80 olarak etkileyen ihracattır”

“Yaptığımız her işte, attığımız her adımda memleketimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Doğup büyüdüğümüz yerlere vefa borcumuz olduğunu düşünüyorum.” Diyerek bu konudaki hassasiyetlerinin altını çizen Alaettin Taruz, ulusal ve uluslararası iş dünyasına ilişkin bilgiler de verdi; “Meseleye ihracat düzeyinde bakmamız lazım. Çünkü ihracat düzeyi bizim uluslararası alanda seviyemizi belirler. Dolayısıyla ülkenin gelirini de bütçesini de yüzde 80 olarak etkileyen ihracattır. Yani senin ithalatın çok ihracatın azsa sen zararda sayılırsın, çünkü giderin çok gelirin az. Şu anda ihracat ithalat kadar canlı değil ama son senelerde yapılan çalışmalarla 500 milyon hedefinin geçilmesi gibi onun üzerine bazı hedeflerle bu artırılıyor. Bundan 10 -15 yıl öncesi ile kıyasladığımızda, insanlar sadece kendi iç piyasasına mal yetiştirmeye uğraşıyordu ve kendi iç piyasa ihtiyacını zor karşılıyordu. Bu gün ihracat yapan, dünyaca tanınan büyük markalarımız var. İletişim ve internet çağında yaşıyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulunan Taruz, ülke ve dünya ekonomisini takip etiğinin ipuçlarını verdi. “Sektörler sürekli kendini yeniliyor. Eskiden bir mobilya modeli en az 3–5 yeniliğini korurdu. Bu otomobilde de böyleydi; eski model otomobilleri 5–10 arası kullanıyor, değiştirmiyorduk. Şimdi her alanda sürekli yaşanan bir değişim söz konusu” diyerek değişimin hızını gözler önüne serdi. Yeni modelleri takip edersek zamanı ve sektörün değişimini yakalamış oluruz.” Tavsiyesinde bulunan Alaettin Taruz’un son sözleri ise İSTAMONU’ya ilişkindi; “Gazete İstamonu, İstanbul ve Kastamonu nun birleşimi gibi. İstanbul ve Kastamonu adını aynı potada eriterek bir ilki gerçekleştiriyorsunuz. Şu ana kadar çıkarılan Kastamonu gazetelerinden çok farklı ve kapsamlı bir gazetesiniz. Hemşerilerimizin destek olacaklarını ümit ediyor, başarılarınızın daim olmasını diliyorum.”

Bu yazı içeriğinin tüm hakları www.istamonu.com’a aittir. İzinsiz yayınlayanlar hakkında hukuki işlem başlatılacaktır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!