Sektöründe Büyüyenlerin Konuğu: Adem Aslan

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hüseyin Karadeniz ile Sektöründe Büyüyenlerin Konuğu: Adem Aslan…

CAS Yemek Yönetim Kurulu Başkanı Bozkurtlu hemşerimiz Adem Aslan: “Güven verilmez ancak kazanılır”

Eskiden olduğu gibi imece usulü kazan kaynatmanın mümkün olmadığı günümüzde, artık toplu yemek hizmetleri en büyük ihtiyaçlar arasında bulunuyor. Organizasyonlardan, firmalara, okullara kadar geniş bir yelpazede yer alan toplu yemek hizmeti veren şirketler arasında, modern tesisi ve uzman kadrosuyla CAS Yemek Hizmetleri de bulunuyor.

Cas Yemek Hizmetleri ile düğün – nişan yemekleri, Ramazan paket yemekleri, ev -iş yeri partileri, seminer ve kokteyl organizasyonlarıyla geniş bir alana hitap ettiklerini ifade eden Bozkurtlu hemşerimiz Adem Aslan, hangi sektörde olursa olsun kaliteli işin mutfağından belli olduğuna dikkat çekerken, işin temelinde sevgi olması gerektiğini özellikle vurguluyor.

Büyükçekmece’de bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisinde yapılan işlemlerin her adımında adeta sanat icra edildiğini söyleyen Aslan, işine saygısını ise “Limitleri zorlayarak, çok yere çok fazla yemek yapmak değil, kaliteli hizmet vermek müşteri memnuniyeti ile örtüşür.” cümlesiyle özetliyor.

Bu haftaki Hüseyin Karadeniz ile Sektöründe Büyüyenler’in konuğu: İşin mutfağından gelen ‘Benim Mutfağım’ olmalı hayalini hayata geçiren başarılı girişimci Adem Aslan oluyor…

Adem Bey genç bir iş adamısınız, ticari serüveniniz nasıl başladı öğrenebilir miyiz?

1981 yılında Bozkurt’ta doğdum. Çocukluğumdan itibaren ticarete merakım vardı. Bu merakım liseden sonra hemen iş hayatına atılmamı sağladı. Böylece gıda sektörüne ilk adımımı da atmış oldum. Yaklaşık 20 yıldır gıda sektörünün içindeyim.

CAS Yemek Hizmetleri ne zaman kuruldu?

Genel koordinatörlüğü üstlendiğim firmamızı 2010 yılında ortağım Cem Penbek ile kurduk. Onun isminin ilk harfi ile benim soy ismimin ilk iki harfinin birleşmesiyle de ‘CAS’ markasını açığa çıkardık.

En çok yeni girişime açık sektörlerden biri tartışmasız gıda sektörü… Sektörün oyuncusu çok olunca kalite konusu da sıkça gündeme geliyor. Sizin kalite konusunda benimsediğiniz özel bir prensip var mı?

Her şeyden önce biz işimizi severek yapıyoruz. Ekonomide ‘Para, kendini saklar’ görüşünü firma prensibi olarak benimsedik. Limitleri zorlayarak, çok yere çok fazla yemek yapmak değil, kaliteli hizmet vermek müşteri memnuniyeti ile örtüşür.30 gün boyunca verdiğimiz hizmetin 1 gününden bile memnun olmayan olursa kötü hizmetle anılacağımızın farkındayız. Önceliğimiz her zaman memnuniyeti sağlamak. Depolama, üretim, temizlik ve hijyen konularının üzerinde önemle duruyoruz. Satın almadan servise kadar tüm süreçlerde kaliteye büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda olması gereken tüm hijyen, sağlık ve kalite belgelerine sahibiz. Kurulduğumuzdan itibaren aynı firmalarla çalışmamızın da kalite konusunda ödün vermediğimizin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum.

Üretim kapasiteniz nedir? Referans gösterebileceğiniz firmalar bulunuyor mu?

Günlük 6 bin kişilik yemek üretim kapasitemiz bulunuyor. Türkiye’de ilk 500’ün içinde yer alan birçok kurumsal firma ile iş birliğindeyiz.

Sadece tabldot hizmeti mi veriyorsunuz?

Toplu yemek dağıtımında ihtiyaç duyulan birçok alanda bulunuyoruz. Müşteri tercihlerine göre yerinde üretim ve taşıma yemek hizmeti sunuyoruz. Bu durumlarda mevcut mutfağın ya da yemekhanenin teknik ve görsel anlamda kurulumu ile revizyonunu da gerçekleştiriyoruz. Öte yandan düğün, nişan, doğum günü, kokteyl ve özel davetler gibi organizasyonlarda da yer alıyoruz. Talebe göre organizasyonlardaki mekan dekorasyonu, ses sistemi, müzik seçimi gibi ihtiyaçlara cevap veriyoruz. Organizasyon hizmetlerimizle Marmara Bölgesi’ndeki sayılı firmalar arasında yer alıyoruz.Faaliyet gösterdiğimiz alanda kalitemiz konusunda rakibimiz olmadığını gönül rahatlığıyla iddia edebilirim

Kaç kişi istihdam ediyorsunuz?

Büyükçekmece’de bin metrekare kapalı alana sahip ana tesisimizde yaklaşık 120 kişiyi istihdam ediyoruz. Organizasyon hizmetlerinde dış ekip farklı olduğu için bu rakam zaman dilimine göre artış gösteriyor.

Peki, sektördeki rekabet şartları nasıl?

Her sektörde olduğu gibi ticari rekabet gün geçtikçe artan bir ivme ile yükseliyor. Gıda üretim sektörü de bu yarışta en ön sıralarda yer alıyor. Ne acıdır ki yemek sektörü batık işletmelerin hikayeleriyle doludur. Karlılık, kalite prensibi, haksız rekabet ve bozulan yapı sebebiyle işletmelerin mukavemeti düşmektedir.

Rekabet ortamının dengelenmesi için sizce ne yapılmalı?

Öncelikle tüketicilerin bilgilendirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde merdiven altı diye tabir ettiğimiz sağlıksız ve kontrolsüz üretimlerin önlemini almak çok zor. Yapılacak işlem çok basit aslında. Yemeğin üretimden pazarlamaya kadar geçen süreçteki her aşaması kaliteden, sağlık koşullarından ödün vermeyecek şekilde standardize edilmeli. Arz ve talebin bu yönde olması gerektiği piyasaya benimsetilmeli.

Cas Yemek olarak gelecek hedefiniz nedir?

Bizim için 2015 yılı büyüme arzumuza ve yatırımlarımıza cevap veren bir yıl oldu. Ancak sektördeki gelişmeler ve değişim rekabetin dozajını arttırıyor. CAS Yemek olarak biz; işine yatırım yapan, çağa ayak uyduran, modernizasyonu ve hijyeni ön planda tutan üretim anlayışı ile sektöre katkı, verdiği yemek hizmetinde ise sağlıklı, ekonomik, doyurucu ve lezzetli ürünler sunan bir firmayız. Bunu kanıtlamış olduğumuza inanarak 2025 yılında sektörün ilk sıralarında olmayı hedefliyoruz.

Hayatınızda başarıya ulaşmak için belirlediğiniz bir yol var mı?

Özel bir çabam yok ancak her daim iyi insan, iyi evlat, iyi eş, iyi patron, iyi iş adamı ve iyi bir yemekçi olmaya çalışıyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!