18-25 EKİM
18 EKİM 1931; Tarihteki en önemli ve en verimli mucitlerden biri olan ampulü de icat eden EDİSON vefat etti.
19 EKİM 1925; Atatürk Türkiye’sinde ilk tıp fakültesi olan Ankara Tıp Fakültesi kuruldu.
20 Ekim 1905: .Merkezi İstanbul’da olan, özellikle Profesyonel Futbol Takımı ile tanınan Galatasaray Spor Kulübü kuruldu.
21 EKİM 2007 Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesi, refarandumla kabul edildi
22 EKİM 1938; Bugün iş yaşamımızda kullandığımız gelişmiş yazıcı, faks, tarayıcı ve dijital baskı sistemleri gibi ürünlerin de ortaya çıkmasını sağlayan fotokopi icat edildi
23 EKİM 1840 Türkiye’de ilk Posta Telgraf Telefon Kurumu olan PTT; TANZİMAT Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak…. Osmanlı Devletinin tüm halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla İstanbul’da faaliyete geçmiştir. Bu vesileyle PTT’nin 172’inci Yaş Günü Kutlu Olsun
24 EKİM 1992; Türkiye’nin ilk özel havaalanı olan HEZARFEN, İstanbul Büyükçekmece’de hizmete girdi.
Genel havacılık ve eğitim uçuşlarına ağırlıklı olarak hizmet eden Havaalanı ismini Galata Kulesi’nden Üsküdar’a uçtuğu rivayet edilen 17. yüzyıl Osmanlı bilim adamı Hezarfen Ahmet Çelebi’den almıştır.
24 Ekim 2012 : MÜBÂREK AREFE GÜNÜ VE GECESİ
25 Ekim 2012 KURBAN BAYRAMININ I.GÜNÜ
Arabî aylardan Şevval ayının birinci günü Ramazan Bayramı, Zil-hicce ayının onuncu günü de Kurban Bayramıdır. Müslümanlar bayram günlerine ayrı bir önem verirler. Zira bu günler, günahların affedildiği, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirildiği, yoksulların sevindirildiği günler olması bakımından sevinç ve neşe kaynağıdır.
Peygamberimiz “sallallahü aleyhi ve sellem” Medine’ye hicret edince, Medinelilerin cahiliye âdetlerinden kalma bayramları kutladıklarını görünce; “Allahü teâlâ size onlardan daha hayırlı iki bayram (Ramazan ve Kurban Bayramı) ihsan etti.” buyurarak Müslümanlara sevinç ve neşe günlerini bildirmiştir.
Ayrıca İslâm büyükleri, bir Müslümanın Allahü teâlânın emirlerine uyup, yasaklarından sakınarak, günah işlemeden, haram lokma yemeden geçirdiği günleri de bayram kabul etmişlerdir. Cennete girildiğinde ise en büyük bayramdır.
BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR
Bayram namazı iki rekâttir. Cemaatle kılınır. Birinci rekâtte Sübhâneke’den sonra tekbir getirilerek eller üç defa kulaklara kaldırılıp birinci ve ikincisinde iki yana salınır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. Fâtiha ve zamm-ı sûre okunup rükû ve secdeler yapılır. İkinci rekâte kalkılarak, Fâtiha ve zamm-ı sûre okunduktan sonra, tekbir getirilerek iki el yine üç defa kulaklara götürülür. Üçünde de eller yana salınır. Dördüncü tekbirde, eller kaldırılmayıp, rükûa eğilinir. Secdeler yapılıp oturduktan sonra, selâm verilir.
(Usûl şöyledir: İki salla bir bağla, üç salla bir eğil.)
Erkek adı: Yekta
Kız Adı: Yasemin