İstamonu Yazarlar
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. BAŞKENT’TE KASTAMONU GÜNLERİ 11

BAŞKENT’TE KASTAMONU GÜNLERİ 11

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dile kolay. 11 yıldır aksatmadan Ankara’da büyük bir organizasyonu yaratmak, yönetmek ve yürütmek.

Önce KASDERFED’i (Genel başkan Hasan Şen ve tüm yönetim kurulu üyeleri ile gönüllü emekçileri) kutlayarak başlamak gerekiyor.

Sancılı bir iş!

Bir işte taraf çok olunca sancının dozu da artıyor. Herkesi mutlu etmek neredeyse olanaksızlaşıyor.

Destek vermesi beklenen ve gereken kişi ve kurumların desteklerini (nedendir bilinir)  daraltmaları da işin başka bir sancı yaratan yönü.

Yine de yıllarca usanmadan katılımını sürdüren belediyeleri de kutlamamak olmaz.

İki yıldır etkinlikler Şubat ayında  yapılıyor. Şans bu ya,  bu yılın etkinliklerinin ilk iki günü kış kışlığını acımadan yapınca beklenen katılım olmadı, olamadı.

Kastamonu Üniversitesi’nin katılmamasını önemli bir eksiklik olarak kayıtlarımıza eklememiz gerekmektedir.

Kültür ve sanat etkinlikleri yeterli miydi diye düşündüğümde, yeterli destek ve katkı olmadan yapılabileceklerin tamamı yapıldı,  diye düşünmeden edemiyorum.

Daha etkili olamaz mıydı?

Olabilirdi de, ama dedim ya, kişiler ve kurumlar…

Ürünlere gelince;

Yıllardır aynı yakınmaları duymaktan yorulur hale geldik. Hepsinden önce ürünlerin “pahalı” olarak bulunuyor olması hep oldu.

Üreticilerimizi anlamakta zorlanmıyorum. Ama üretici de şunu anlamak zorunda.  Bu tür organizasyonlar tek başına “para kazanmak” olarak düşünülmemelidir.

Bir de kentin tanıtımı gibi bir içeriği olmalı. Bu anlamda üreticimizin de kar etmek dışında bir başka ödevi olmalı değil mi?

Ankara’nın ardından Bursa ve İstanbul gelecek.

Üreticilerimizin iki ayrı gözlükle geleceğe bakmaları gerektiğini düşünüyorum.

Takvim doğru incelenmeli.

En az 10 gün sürecek bir genel kent (Kastamonu) tanıtımı organizasyonu yapılmalı.

İlçe festivalleri bu organizasyonun içerisinde olmalı ve geniş katılımlı bir ana merkezce planlanmalı ve yönetilmelidir

Mertropollerdeki Kastamonulu sivil toplum örgütleri, destek bekleyen değil destek veren bir duruşa çekilmeli; tur organizasyonları yoluyla katkı sunma alanına çekilmelidir.

Kısaca demem o ki artık, Kastamonu Kent Festivali (ya da başka bir ad ile) Kastamonu’da olmalı ve Ankara, Bursa, İstanbul, Karabük, Çankırı, Bartın, Zonguldak…Kastamonu’ya akmalıdır.

Ha!

Derlerse ki böyle, köşelerde yazarak atıp tutmayla olmaz.

O zaman biz de elimizden geldiğince görev alırız.

Ama görev vermek de özel bir yetenek ve birikim ister.

Unutmayalım.

Şimdi bir davetiye metnini verecek ve devamını bir sonraki yazıya bırakacağım. Anlayana sivri, sinek saz olsun…

“Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri 9. 19-22 Şubat 2015

Trabzon Milletvekili Sayın F.Nafiz ÖZAK’ın öncülüğünde Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği Tarafından, Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Trabzon Ticaret Borsası, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, İlçe belediyeleri, İlçe kaymakamlıkları ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla gerçekleştirilen Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nin 9.sunu onurlandırmanızı dileriz. Mustafa CİNEL- Bilgin AYGÜL”

Ayrıca, 11 sponsor, 9 basın sponsoru, 10 destek veren. Ve bir de gelecek yıla ilişkin haber: 2016’da Almanya Dortmunt’talar…. Bazen kapak lazım oluyor da….

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!