5-8 Eylül Kastamonu Ahşap Fuarı öncesi bir delilik yapalım dedik. Aslında genel yayın yönetmenimiz Hüseyin Karadeniz başlattı bu durumu. “ Ahşap Fuarı neden Kastamonu’nun içinde yaşadığı bir organizasyon olarak kalsın. Göçün çoğu İstanbul’a verildiyse ve İstanbul’daki mobilya zanaatkârlarının çoğu Kastamonuluysa, ahşap ve mobilya sektörünün önde gelen isimleri İstanbul’daysa tanıtım da buradan başlayıp diğer illere de sıçramalıydı” ona göre. İşimiz de Gücümüz de Kastamonu olunca elimizi taşın altına koymak istedik sadece…
Organizasyonun doğuşu…
Ofise her zaman rüzgar gibi giren Karadeniz 1,5 ay önce fırtına gibi esiyordu yine… Cümlelerin ardı arkası kesilmiyordu. Hepimizin ağzından çıkan tek cümle “Bismillah ne oluyoruz” oldu. Bize “ne, nasıl, 31 Ağustos 2013 Kastamonuspor’a destek organizasyonu öncesi olur mu?” demeye fırsat bırakmadan girişimleri başlatmıştı Karadeniz… MASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı konferans salonunu kullanabileceğimizi, Vali Bey’in İnegöl Kaymakamlığı dönemindeki başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini bildirmişti.
Projenin iskeleti tamamlandıktan sonra Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş’a sunduk. “Kastamonu menfaati” için her yola evet diyen Vali Bektaş da yanımızdaydı. Belki zurnanın son deliğiydik, sanayicisi işadamı çoktu Kastamonu’nun!…
Şehrin velisi çok delisi…
İstamonu Buluşmaları 1 “Ahşabın Gölgesinde Yeşeren Umutlar Sempozyumu” davetiyelerinin basılmış olması sebebiyle Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Kastamonu Valiliği’ndeyiz… Vali Bey günlük uğraşları dışında bayram sebebiyle bir sürü izin dosyası imzalıyordu. Doğrusu imza atmak için biri görevlendirilse haktır derim.
Davetiyeler, katılımcılar, organizasyon şemasından bahsedildikten sonra şehrin tek takımının kötü olan durumu konuşuldu. Kastamonulu olarak bir isyandı belki de Karadeniz’in son cümlesi “Sayın valim şehrin velisi çok, bu şehre deli de lazım kendini feda edebilecek” Kastamonulu bireysel başarılarının kurbanıydı, hepimiz farkındaydık bunun…
21.8.2013 Sempozyumdan…
%10 orman varlığına sahip Kayseri imalat boyutunda zirve noktasındayken; %60 orman alanına sahip, kişi başına 21 dekar orman düşen Kastamonu ağacın imalatında da sanayisinde de geri kalmış ve Mobilya, Türkiye’de cari açık vermeyen tek sektör.
“Ol” deyince olması Mevla’nın takdiridir elbet. Mobilya sektörünün önde gelen isimlerinden, MASKO Mobilyacılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, TOBB Orman Ürünleri Meclis Başkanı Sabri Avcı, MÜSİAD Mobilya Sektörü Kurul Başkanı Mustafa Aktaş, MOBSAD Başkanı Engin Küçük, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Güleç’in sempozyum konuşmacısı olarak katılması ve her birinin konuşmasında “nerde olmamızı isterseniz orda oluruz cümlesi” geleceğe ışık tutuyor.
Her birinin yönetim kuruluna olmasını istiyoruz dedikleri şeyin geri dönme şansı var mıdır dersiniz?
Katılımcı olarak İstanbul potansiyeli umduğumuzu veremedi. Afişler, davetiyeler, haberi ulusal basına servis noktasında üstümüze düşen görevi yerine getirdiğimizden şüphem yok. “Koskoca Vali’yi bu işlerle uğraştırıyorlar” diyen abilerimize ise diyecek sözüm yok…
Gücünü siyasetten değil, Kastamonulu işletmelerin tasarruflarıyla kazanan bir gazeteyiz.
Eksiğimiz vardır muhakkak. Bir gazete mobilya sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirebiliyorsa sanayicisi, işadamı neler yapar!
Bizim İşimiz de Gücümüz Kastamonu…
Derdimiz ise boş kuyulardan Yusuflar çıkarabilmek…