Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, Glutensiz beslenmeyi tercih eden tüketiciler için chia ve kinoa tohumlarıyla zenginleştirilen bu özel tarifin, aynı lezzet için farklı bir alternatif sunduğunu belirtti.
Işılay Reis Yorgun, Aşure Günü’nün toplumsal dayanışma, paylaşım ve hoşgörü gibi değerlerin sembolü olduğunu vurgulayarak, bu özel günün kutlanmasının önemine değindi. “Aşure, 10 bin yıllık köklü bir gelenek olarak toplumsal birliğimizi ve paylaşma kültürümüzü pekiştiren tatlımızdır. Reis Gıda olarak, her yıl olduğu gibi bu yıl da ‘Geleneği Geleceğe Aktaralım’ temasıyla düzenlediğimiz tadım etkinliklerimizle bu geleneği yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Reis Gıda şefleri, aşureyi modern çağın gereksinimleriyle birleştirerek yeni bir lezzet olan “Glutensiz Aşure” tarifini geliştirdi. Glutensiz beslenmeyi tercih eden tüketicilerimiz için chia ve kinoa tohumlarıyla zenginleştirilen bu özel tarif, aynı lezzet için farklı bir alternatif sunuyor. Işılay Reis “Annelerimizden aldığımız geleneksel tarifi, modern lezzetlerle harmanlayarak yepyeni bir aşure deneyimi sunuyoruz. Tüketicilerimiz için kurduğumuz özel tadım stantlarında, herkesin sağlıklı ve lezzetli bir şekilde aşure tadabileceği bir ortam sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.