Kastamonu sivil toplum kuruluşlarının yapısını geçmişten günümüze değerlendiren Fatih Belediye Meclis Üyesi Mehmet Maranki, birlik bilinciyle hareket edilmesinin önemini vurguladı.
Hemşeri derneklerinde çalışmaların ötekileştirilmeden yapılması gerektiğini ifade eden Mehmet Maranki, “1960’lı yıllarda Kastamonuluların İstanbul’da toplanabildiği yerler sadece Perşembe Pazarı ve Küçük Pazar’dı. Bu kahvehanelerde bir bardak çay içebilmenin bile büyük zenginlik olduğu dönemlerde, vasıta kullanmadan İstanbul’un neresinde olursak olalım yaya olarak ulaşım sağlardık; sırf hemşeri ve dost görebilelim diye. Bugün şükürler olsun ki bir araya gelebileceğimiz yüzlerce dernek ve vakıf var. İnsanımızın eğitim ve iş alanlarına yönelişi değişti. Büyük bir zenginliğe sahibiz sadece farkına varmamız yeterli olacak diye düşünüyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızda siyaset yapılmaksızın her kesin kaynaşmasını, bir arada olmasını, sadece Kastamonululuk bilinciyle hareket edilmesini arzu ediyorum” dedi.
Muhtarlıktan, meclis üyeliğine
7 yaşında geldiği Fatih’te 20 yıl muhtarlık yaptıktan sonra 2009 yılından itibaren belediye meclis üyesi olduğunu anımsatan Maranki, 31 Mart 2019’da gerçekleşecek Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP’den Fatih Belediyesi Meclis Üyesi Adaylığı için başvuruda bulunduğunu açıklayarak şunları söyledi: “Fatih’in ve Cumhuriyet Halk Partisinin içinde yıllar içinde sağlam bir duruş sergilediğimi düşünüyorum. İnebolu’da 1948 yılında doğdum, 7 yaşında Fatih’e yerleştik. 1967 yılında Sultanahmet Meslek Lisesinde son sınıf öğrencisiyken Milli Türk Talebe Birliğinde CHP İstanbul İl Başkanlığı ve belediye başkanlığı yapan merhum Aytekin Kotil ile tanıştık. O gün 47 arkadaşımızla birlikte partiye üye olduk ve yıllar içinde çeşitli görevler aldık. Hırka-i Şerif Mahallesinde 20 yıl muhtarlık yaptım. 2009 yılında ise CHP’den Fatih Belediye Meclis Üyesi olarak görev aldım. Yıllar içinde hiç yılgınlığım olmadı.
Kaynak:İSTAMONU