Hüseyin Karadeniz
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. MEMLEKETİN DERDİ YOLSUZLUK

MEMLEKETİN DERDİ YOLSUZLUK

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Yol yapımı için devletine araç da aldı bu millet ama nafile…

2005 yılı mayıs ayında İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve DPT Müsteşarlığının iş birliği ve koordinasyonunda Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projesi uygulanmaya başlandığında dönemin Çatalzeytin Kaymakamı Süleyman Yılmaz’ın İstanbul’da Çatalzeytinlilerle buluştuğu ve ilçenin ihtiyacı olan KATO (Ekskavatör) alımı için destek istediği günü dün gibi hatırlıyorum.  

O gün Kaymakam Yılmaz’ın konuşmasından satır başları şöyleydi: “KÖYDES projesi bir devrim niteliğinde, büyük de bir fırsat, ancak bizim bu çalışmaları sağlıklı yürütebilmemiz için eksiğimiz yeni bir KATO aracıdır. Çünkü eski KATO aracını Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin birlikte kullanıyoruz. Sıra bize geldiğinde 10 iş günün 5 günü tamir için bekliyoruz bu bizim zamanımızı ve iş gücümüzü zayıflatıyor. Eğer sizler bize yeni araç alımında katkı sağlarsanız biz bu yolları bir daha bozulmamak üzere yapacağız. Sert Karadeniz iklimine meydan okuyacak bir çalışma yapmak istiyoruz, desteklerinizi bekliyoruz”

 Sonra ne mi oldu?

Aynı gün, yani 15 yıl önce bedeli 150 bin lira olan KATO aracının parası toplanmış ve Kaymakam Beye takdim edilmişti bile. 

Geçtiğimiz hafta Kastamonu ve ilçelerinde bir dizi seyahatler gerçekleştirdim. Özellikle Çatalzeytin ilçesinde bulunan 13 köyü gezme fırsatım oldu. Gördüğüm manzara karşısında içim sızladı.

Pardon, biz hangi savaştan çıktık da böyle olduk?

Bitap düşmüş, bakılmayınca yüreği dağlanmış/dağ’laşmış köyler; üzerine bir de siz bakımsız, bozuk, köstebek yuvasına dönmüş, tozlu yolları ilave edersiniz soracağınız soru biz hangi savaştan çıktık ya da hangi savaşı kaybettik olur.

2005 yılı öncesinde yollar mıcırlı yer yer topraktı. Şimdi ise altyapısı yeterli olmayan, standartları artırılmamış, betondan çökmüş ve çukurlarmış yolların faturasını kime kesmemiz lazım bunu bulmalıyız.

Yol bakımını yapamayan il özel idareyi mi?

İlçesindeki köy yollarının sorunlarını merkeze aktaramayan, çoğunluğu meslekte yeni kaymakamlara mı?

Teftişlerini sadece ilçe merkezleriyle sınırlandırarak köylere çıkmaya erinen valilere mi? 

Ulaştırma Bakanlığına Kastamonu derdini ve yolsuz durumda olduğumuzu ifade edemeyen siyasetçilere mi?

Ortada bir işgüzarlık olduğu kesin. Bu yolsuzluğa birilerinin dur demesi lazım.

Ez cümle: Ne çektiysek kendisini Kastamonu’nun sahibi olarak görenlerden çektik. Kimseden iyi niyet değil bilgi, birikim ve tecrübe ile iş yapmasını bekliyor vatandaş. Duyarsınız, duymazsınız sizin bileceğiniz bir iş.

Selam ve dua ile…

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!