Dadaylı makine mühendisi Osman Sezer’in altı arkadaşıyla birlikte kurduğu Anibal Bilişim ve Ajans tarafından hazırlanan Uzay Serüveni kutu oyunu çocukları uzay çağına hazırlıyor.
Dadaylı makine mühendisi Osman Sezer’in altı arkadaşıyla birlikte kurduğu Anibal Bilişim ve Ajans yazılımda dünyada çığır açacak, parametre değiştirecek inovatif yazılım projeleri geliştirmeyi hedefliyor.
Marmara Teknokent’te mobil yazılım alanında oyun ve seyahat projelerinde ar-ge çalışmalarının devam ettiğini bildiren Sezer, ajans bölümünde ise marka danışmanlığı, sosyal medya yönetimi, dijital medya reklamları, kurumsal kimlik çalışmaları, dijital pazarlama ve e-ticaret hizmeti verdiklerini kaydetti.
Uzaya keşfe hazırlıyo
Firma bünyesinde faaliyet gösteren Ribat Games tarafından hazırlanan Uzay Serüveni kutu oyunu ile çocukları uzay çağına hazırlamanın yanı sıra kendi medeniyetlerine ait bilim insanlarını tanıtmayı planladıklarını ifade eden Sezer, projenin mobil uygulamasının da devreye alınacağını bildirerek şunları söyledi: “Önümüzdeki çağda bilgi en büyük servis olacak. Özellikle sosyal medyanın yani her insana söz söyleyebileceği mecraların ortaya çıkması ciddi şekilde bilginin dezenformasyona uğramasına sebep oldu. Bu durum toplumların, nesillerin manipüle edilebilmesinin önünü açıyor. Örneğin; toplumumuzda ilk robotun Avrupalılar tarafından yapıldığı algısı hakim. Oysa ilk robotu icat eden mucit bizim coğrafyamızdan çıkan El-Cezeri’dir. Bizim bunun gibi kendimize özgü değerleri bilmemiz lazım. Uzay serüveni oyunu matbu olarak sağladığı doğru bilgi kaynağını yazılımıyla da aktaracak.”
Dünyadaki parametreleri yazacağız
“Bilişim sektöründe çalıştığımız ayrı alanlarda hedeflerimiz var. Ortak planımız ise kontrollü dijital dönüşümü sağlamak. Uzay serüveni oyununu mobil uygulamaya aktarma projemiz sonrası geliştirdiğimiz seyahat projesinin dünyada örneği yok. Enerjimizi TÜBİTAK ve devletimizin desteğiyle birleştirebilirsek dünyadaki parametreleri biz yazacağız.”
Ülkemiz artık mühendislikte proje üretiyor
“Mühendislik bölümünün kitapları yurt dışından çeviri. Ön sözlerindeki açıklamada ‘Biz bunları yaptık, siz de bizim yazdıklarımızdan ancak anladıklarınızı yapabilirsiniz, yaptıklarımızın üzerine çıkma şansınız yok’ şeklinde ifadeler mevcut. Ülkemizde artık mühendislik alanında birçok proje geliştiriliyor. Yurt dışına açılacak çok sayıda proje var sadece ekonomik istikrarın sağlanmasını bekliyor.”
Gebze’de 1995 yılında doğan Osman Sezer, Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Gebze Teknik Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.2021’de TÜBİTAK Marmara Teknoloji Geliştirme Merkezinde 7 ortaklı faaliyetine başlayan Anibal Bilişim ve Ajans firmasının kurucuları arasında yer aldı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
Haber: İSTAMONU ÖZEL