featured
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Ürünlerin yüzde 70’i yerli üretim

Ürünlerin yüzde 70’i yerli üretim

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürdesan’ın kullandığı tüm ürünlerde yerli katkı payı en az yüzde 70 oranında.

Osmangazi Köprüsü’ne önemli teknolojik katkılarda bulunan Gürdesan Gemi Makina Sanayi Ticaret Anonim Şirketinin kullandığı tüm ürünlerde yerli katkı payı en az yüzde 70 oranında.

Ticari gemi üretimi başta olmak üzere 7 ana grupta Türkiye’nin vizyon projelerinde yer alan Gürdesan, son olarak Osman Gazi Köprüsü’nde kullandığı aksamlarla hem Türkiye’nin gücünü hem de kendi gücünü gösterdi.

Öte yandan kullandığı malzemelerin çoğunu yerli üreticilerden temin eden Gürdesan, yurt dışından ekipman alımı ile ilgili yüksek oranda döviz çıkışını engellemesinin yanı sıra askeri ve ticari gemiler için de çok güçlü bir referans olarak göze çarpıyor.

Gürdesan’nın Osmangazi Köprüsü’nde kullandığı malzemeler:

2.200 kg ağırlığında halat tutucular

70.000 kg ağırlığında kedi köprüsü bağlantı elemanları

15.710 kg ağırlığında yürüyüş arabası

18.500 kg ağırlığında kule üstü yönlendirici makaralar

16 adet ana klamp yüzeylerinin 20 mm işlenmesi

400.000 kg ağırlığında tabya kaldırma vinç sistemi

Dünyada tek

İnebolulu denizci bir ailenin fertleri olan Mustafa Gürsoy ve İsmail Gürsoy kardeşler tarafından 1982 yılında Kartal’da kurulan GÜRDESAN, bugün Gebze’ de 42 bin metrekare kapalı, 8 bin metrekare açık alana sahip fabrikasında faaliyetlerini sürdürüyor.

Gürdesan ticari gemiler, açık deniz platformları ve deniz kuvvetleri için; güverte kreynleri, güverte makineleri, güverte ekipmanları, ambar kapakları, sevk ve manevra sistemleri, can kurtarma mataforaları tasarlayan, imal eden, tamir ve bakımını yapan dünyadaki tek firma olarak öne çıkıyor.

Denizin altında ve üzerinde

Günümüzde ticari gemiler alanında ekipman ve hizmet sağladığı gemi sayısı 3 binin üzerinde olan Gürdesan’ın savunma sanayisinin lokomotifi olan STM’nin Pakistan’da üstlendiği ülkemiz ve savunma sanayimiz için bir ilk olan yakıt ikmal tankeri projelerinde de imzası bulunuyor.

Osmangazi Köprüsü’nün yanı sıra Savunma Sanayii Müsteşarlığının 2,7 milyar dolar bütçeli Yeni Tip Denizaltı Projesi de İnebolulu Gürdesan imzasını taşıyor.

Geçtiğimiz mayıs ayında Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında toplam 840 tonluk çelik bloklarının ilk etap üretimini tamamlayan Gürdesan, denizaltı üretiminden başka şu projelerde yer alıyor:

· 8 adet lct çıkartma gemileri

· 4 adet Sahil Güvenlik Gemisi

· 2 adet Sismik Araştırma Gemisi

· 1 adet Moship Kuryed Gemisi

· 3 adet ldg tankerleri

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!