Tarçın Pastaneleri Patisserießistroßaklava, geleneksel Türk mutfağını modern dokunuşla yeniden yorumluyor.
Tarçın Pastaneleri’nin sahibi Küreli iş kadını Seher Berberoğlu, kalite konusunda referans merkezi olmayı hedeflediklerini söyledi.
Gıda Üretimi Sektöründe 4 yıldır Tarçın Pastaneleri ile hizmet verdiğini belirten Seher Berberoğlu, kendi üretimleri özel lezzetlerin olduğunu vurgulayarak, “Gıda imalatında dünya kültürü, batı kültürü ve Karadeniz kültürünün sentezini işlemekteyiz. Geleneksel yemeklere ağırlık vererek Küre ilçesine ait Küre mantısı, Küre külbastısı ve Kastamonu’ya özel etli yaprak sarma dolması imalatı yapmaktayız. Yöresel lezzetlerle ilgili pastanemizde özel günlerimiz vardır. Frambuazlı Lily üretimi sadece Tarçın Pastanelerine özel bir imalattır” dedi.
Berberoğlu kaliteli ürün ve hijyen prensibiyle hareket ettiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Ham maddelerin nakliye, depolama süreleri mutlaka denetlenmektedir. Üretimde kullandığımız çikolata birçok işletme tarafından fiyatı yüzünden tercih edilmeyen dünyada kendini kanıtlamış Belçika çikolatasıdır. Her yıl Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince ürettiğimiz gıdalardan gerekli numuneler alınarak tetkikleri ve incelemeleri yapılmaktadır. Tedbirler yasal zorunluluklar doğrultusunda alınmaktadır. Kurumsal satışlarda yüzde 35 ila 40 arasında pazar payını biz karşılamaktayız.”
Sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini kaydeden Berberoğlu, kişisel gelişim projelerine ve Küre Bakır Belediye Spor Kulübüne destek olduklarını söyleyerek İstanbul’da bulunan Küreli işadamlarının bu konuya hassasiyet göstermesini beklediklerini söyledi.