featured
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Sultangazi Türkiye’yi Kapsayacak

Sultangazi Türkiye’yi Kapsayacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun: “İstanbul’da tek ve örnek olacağını düşündüğümüz Macera Parkı Çocuk Köyü Sultangazi’ye yaraşır ve yakışır bir proje olacak.

İstamonu– 164 dönüm arazi üzerinde kurulacak proje ile sadece İstanbullular değil Türkiye’nin çeşitli illeri, ilçemizi ilk tercihine ekleyecek. Sultangazi Türkiye’yi kapsayacak. Bu alan dışında gençler için kamp alanı, spor tesisleri de yer alacak. ‘Sultangazi’ye muhakkak gitmeliyim’ fikrini benimsetmeyi hedefliyoruz.

Sultangazi Belediye Başkanı Avukat Abdurrahman Dursun, İstanbul’un sultan şehri olacak projeler ile gündeme geleceklerini söyledi. 2009 yılında kurulan, bugün 535 bin nüfusuyla İstanbul’un yedinci büyük ilçesi olan Sultangazi ve yerel hizmetler hakkında İstamonu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karadeniz’in sorularını cevaplayan Başkan Dursun şunları söyledi:

Kentsel tasarım komisyonu kurduk. Belirlediğimiz caddelerde hazırlanan dış mekan konseptine uyulması zorunlu olacak. Kendi yapılarımızda da önceliğimiz bu oluyor.

Önümüzdeki süreçte kültür sanat sezonu yerine sağlık ile ilgili çalışmalar sürdüreceğiz. Faaliyetlerimizin çoğunu açık alanlarda yapacağız. Bunun yanında dijitali de kullanacağız. Online bilgilendirmeler gerçekleştireceğiz.

Haseki Hastanesi’nin Sultangazi’de olması büyük bir kazanım. Onkoloji ve rehabilitasyon dışında sağlıktaki tüm ihtiyaçların karşılanabileceği imkana sahibiz. Mevlana Bulvarındaki diş kliniğimiz geçen ay Sağlık Bakanlığı tarafından hastane olarak tanımlandı. Biz de 8 tane diş ünitesi hediye ettik. Sağlık alanındaki konumumuz güçleniyor. ”

Fiber internet ile ilgili ciddi bir çalışma yaptık. 2020’de sekiz mahallede altyapı tamamlanacak. 2021’de ise Sultangazi’de fiber internet altyapısız sokak kalmayacak. Bu konuda İstanbul’un birçok ilçesinden öndeyiz.”

“Kardeş ilçemiz Çatalzeytin deniz ve ormanın iç içe olduğu şirin bir yerleşim yeri. Giderken yol biraz yoruyor ama vardığınızda gezebileceğiniz, rahat edebileceğiniz, insanlarının çok misafirperver olduğu bir ilçe.

İstamonu kendini ispat etmiş bir yayın organı

Sultangazi Belediye Başkanı Avukat Abdurrahman Dursun, İstamonu Gazetesinin Kağıthane’de bulunan çalışma ofisini ziyaret etti. İstamonu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karadeniz’in sorularını cevaplayan Başkan Dursun, Sultangazi’de sosyal, sportif ve eğitim alanında çok sayıda girişimin başlatıldığı dile getirdi.

Dursun burada İstamonu hakkında yaptığı değerlendirmede “İstamonu 9 yıllık geçmişi ve yayıncılık çizgisi itibarıyla mensubu bulunduğu kitleye kendisini ispat etmiş bir yayın organı, emek verenleri tebrik etmek gerekir. Gerçekten başarılar diliyorum. Çok zor bir göreve talipsiniz.” dedi.

İstamonu Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karadeniz, Yazı İşleri Müdürü Gözde Yüksel, AK Parti Sultangazi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Çatalzeytinli iş adamı Cemal Demir’in yer aldığı ziyaret yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Algıyı değiştiriyoruz

İlçenin asayiş ve mimarisindeki algıyı değiştirmek için çalışmalarının olduğunu ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun şu açıklamalarda bulundu: “Sultangazi’deki asayiş problemleri bugün Kağıthane ya da Bakırköy’den farklı değil. Ancak geçmişten gelen bir algıdan dolayı eksideyiz. Bunun için bir Sultan Şehir mottosu oluşturuyoruz.

İlçemizde İstanbul’un birçok noktasından daha güvenli alanlar meydana getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı polis atlı birlikleri, Sultangazi Şehir Ormanı’nda da devriye görevine başladı. Çok yakın zamanda atlı birlikler ilçemizde konuşlanacak. Bu hem görsel hem de asayiş açısından ekstra bir avantaj sağlayacak.”

Mülkiyet sorunları sebebiyle alt yapıda eksiğiz

Dursun, Sultangazi’nin İstanbul’un en büyük yüz ölçümüne sahip ilçelerinden biri olmasına rağmen yerleşimin imar sorunları sebebiyle dar bir alanda sıkıştığını kaydederek şöyle devam etti: “İlçemizin en büyük problemi Paşa Torunu Davası ve İSKİ’nin havzasından kaynaklanan imar problemleri. Sultangazi 36 kilometrekare yüz ölçümüne sahip olmasına rağmen 13 kilometrekare alanda yaşamımızı sürdürebiliyoruz.

Mülkiyet sorunlarını aşamadığımız için alt yapı problemimiz bulunuyor. Daha öncesinde hizmetlerin geç geldiği, köşede kalmış bir mahalleydik. Şimdi 535 bin nüfusumuz var, henüz 11 yıllık yeni bir yapı ve eksiklerimiz olmasına rağmen iyi bir ilçeyiz. İstanbul’daki birçok ilçeden daha düzenli bir imar, daha iyi yol ve sokaklara sahibiz.”

Şehre ruh vermek gerek

“Bir şehri anlatan figürler ve estetik yapılar olmalı. Bu kapsamda Atatürk Bulvarında günde ortalama 40 bin kişinin geçtiği alana yaptığımız saat kulesi ilçenin şimdiden bir figürü oldu. İnsanlar artık hastaneyi, kaymakamlığı tarif ederken ya da birini beklerken saat kulesinden istifade ediyor. Dışarıdan gelenlerin zihinlerine kazınıyor. Bu tür göze çarpacak figürler şehre estetik ve anlam katar. Böyle yapıları çoğaltacağız.

İlçede yaşayanların kendini değerli hissetmesi lazım. Bunu da eksik olan spor tesislerimizi, eğitim alanlarımızı, sosyal ve kültürel alanlarımızı tamamlayarak gerçekleştirebiliriz. Kendi içinde kendini yaşayan bir yerden sıyrılmak gerek. Şehre ruh vermek gerek. Biz de çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Gençlerin zaman geçirebileceği, kendilerini rahat hissedebileceği alanlarımız yok.

Tanıtımımız, reklamımız yok. İnsanları teşvik eden yerler yok. İnsanlar Sultangazi’nin nerede olduğunu bile bilmiyorlar. Bizim öncelikli iyileştirmemiz gereken konu tabi ki bu değil. Önce eğitim sorunumuzu ortadan kaldırmamız lazım. Eğitimini iyi almış, sosyal, kültürel bakımdan zengin çocuklar yetiştirmeliyiz. Sosyal alanlar oluşturmalıyız.”

Çocuk Macera Parkı Türkiye’yi kapsayacak

“164 dönüm arazide İstanbul’da olmayan Çocuk Macera Parkı projemiz bulunuyor. Projemizi Gençlik ve Spor Bakanlığına sunmak üzere hazırlıyoruz. Bu projemiz hayata geçtiğinde ailelerin ilk tercihi alışveriş merkezi olmaktan çıkacak. Sadece İstanbullular değil Türkiye’nin çeşitli illeri, ilçemizi ilk tercihine ekleyecek. Projenin iki yıl içerisinde hayata geçmesini hedefliyoruz.”

Kentsel tasarım konsepti hazırladık

“Belediyemiz bünyesinde kentsel tasarım konsepti hazırladık. Caddeye bakan binaların dış cepheleri uyum içerisinde olacak. Yaklaşık 50 kişi kapasiteye sahip olan mahalle kütüphanelerimizden üçünü de bu konsepte uygun yaptık. Özellikle ilçede bulunan ayakkabı ve tekstil sektörünü kapsayan işletmeleri mahalle aralarından çıkarak sanayi sitesinde kümelenmesini hedefliyoruz. 2021’de tüm ilçede fiber internet altyapısı sağlanacak. Yapımını gerçekleştirdiğimiz her kültür merkezinde yüzme havuzu olacak.”

Sağlık alanına ağırlık verilecek

“2020 bütün beklentilerimizin dışında bir yıl oldu. Bu sene sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çok yoğun bir çalışma öngörüyorduk. Pandemi dolayısıyla gerçekleştirmeyi planladığımız birçok projemiz askıda kaldı. Önümüzdeki dönemde kültürel faaliyetlerimizin revizesini sağlık alanındaki eğitim çalışmalarıyla yapacağız. Toplu kullanım mekanlarının daha iyi dezenfekte edilmesini, daha temiz olmasını sağlayacağız.2021 sosyal yardımları arttıracağımız bir yıl olacak.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!