CHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı Haluk Bozkurt, Sultangazi’yi sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştırmayı hedeflediklerini kaydetti.
CHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı Haluk Bozkurt, Sultangazi’yi sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştırmayı hedeflediklerini kaydederek, ilçenin eğitim, ulaşım, çevre kirliliği, sosyal hizmetler alandaki eksiklerini gidermenin öncelikleri arasında yer alacağını bildirdi.
Farklı gelir, eğitim ve kültür gruplarından oluşan mahallere özel projelerinin olduğunu vurgulayan Haluk Bozkurt 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde partisine destek çağrısında bulundu.
İstamonu Gazetesinin Kağıthane’de bulunan çalışma ofisini 1. sıra meclis üyesi adayı Çatalzeytinli hemşerimiz Mithat Çelik ile birlikte ziyaret eden CHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı Haluk Bozkurt, genel yayın yönetmenimiz Hüseyin Karadeniz’e projeleri hakkında bilgi aktardı.
İlçenin en büyük sorunlarının başında eğitim kurumlarının yetersizliğinin geldiğini söyleyen Haluk Bozkurt, “Hala prefabrik dersliklerde eğitim öğretim gören öğrencilerimiz bulunuyor. Tam zamanlı eğitime geçilememesi de büyük bir eksiklik. Ailelerin de çocuk eğitimi konusunda bilgi eksiğini tamamlayıcı faaliyetler bulunmuyor. Eğitim öğretim konusunda belediyenin kaynaklarını sonuna kadar kullanacağız. Çalışan annelerin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir kreş bulunmuyor, bu konuda özellikle mali durumu düşük ailelere öncelik tanıyacağız” dedi.
Sultangazi’de ulaşımın yanı sıra gürültü, görüntü ve hava kirliliğini içeren çevre kirliliğinin hakim olduğunu ifade eden Bozkurt, “Tramvay hattının yer üstünde olması ilçeyi hem ulaşım hem de çevre kirliliğine maruz bırakıyor. Rayların yenilenme işlemlerinin gürültü kirliğine yol açtı. Tramvayı yol altına alarak hem ulaşımı rahatlatmayı hem de çevre kirliliğini önlemeyi planlıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayımız Ekrem İmamoğlu’nun da bu konuda projeleri var. Aynı zamanda Veznecilerden gelip Mahmutbey’e giden bir hat var onunda tamamlanması yönünde destekleri olacak” diye konuştu.
Bozkurt, ilçedeki taş ocaklarının sadece Sultangazi’nin değil İstanbul geneline sağlığını tehdit ettiğini belirterek şunları söyledi: “24 Haziran seçimlerinde iktidar parti seçim beyanatında taş ocakların problemini çözeceklerini açıkladı. Gördük ki problem çözülmüyor daha da büyüyor. Saha genişletildi, şimdi tozu engelleyeceklerini söylüyorlar istinat duvarı ve yeşillendirme yaparak. Söylenen şekilde oranın rehabilite edilmesi mümkün değil. İstiflemenin düzgün yapılıp yağmurlama sisteminin kurulması gerekiyor. Bu sistemlerin de maliyetleri çok yüksek. Bu durum taşın maliyetinin 7 liradan 25 liraya çıkması manasına geliyor. Buradaki en büyük müşteri İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehre yakın olduğu için taş ocaklarını da kaldırmıyorlar, sürekli bir öteleme içindeler. Taş ocaklarının olduğu alana 2 yıl boyunca gözlemleme istasyonu kuruldu. Havada asılı olan toz miktarının maksimum 170 olması gerekirken halk ekmeğin orda bin 70, Mahmutbey yolunda 840 tespit edildi. Bu astım koah hastalığı olarak insanlara dönüyor. Bir tane astım hastasının devlete maliyeti 150 bin lira. 550 bin nüfus tozun içinde yaşıyor ve İstanbul tozunun yüzde 30 sebebi de buradan kaynaklanıyor. Biz diyoruz ki bunları rehabilite edin ya da taşıyın. Mahalleler taşınamayacağına göre taş ocaklarının gitmesi lazım biz orada bir farkındalık yaratacağız.”
Sosyal alanların güvenlik tedbirleri alınarak artırmayı planladıklarını söyleyen CHP Sultangazi Belediye Başkan Adayı Haluk Bozkurt şöyle devam etti: “İlçede yeni faal olan yüzme havuzunun yanı sıra Hamza Yerlikaya Spor Salonu yıllar önce kurulmasına rağmen halka tam açılmadı. Bunları halka açıp yeni alanlar sunacağız. İlçede aktif yeşil alana ihtiyaç duyuluyor. Yani bir anne çocuğuyla dışarı çıktığında 250 metre yürüme mesafesinde sosyal alanların olduğu yeşil alana ulaşabilmeli. İlçemizdeki kent ormanları il açıldığında amacına hizmet ediyordu ama şu an piknikçilerin istilası altında. 2 tane şehir parkımız var ancak güvenliği yeterli sağlanamadığından insanlar tercih etmiyor. Önce güvenlik proplemini ortadan kaldıracağız. Gençlerimizin kötü alışkınlardan uzak durmaları adına sosyal alanlar oluşturacağız. Sultangazi’yi sosyal belediyecilik ile tanıştırmak için çalışacağız.”
Sultangazi? Memleketim
Emek? Sultangazililer
Siyaset? Halkım
Mimarlık? İnsan hayatı
Para? Araç
Evlat? Can
Belediyecilik? İşim
Ardahan’ın Göle ilçesinde 1970 yılında doğan Haluk Bozkurt, ilk ve orta öğretim tahsili İstanbul’da tamamladı. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olmuş, ardından Artun Mimarlık Ofisini kurmuştur. 2004’ten günümüze kadar serbest mimarlık hizmetini sürdürmektedir. 2008 yılında CHP Sultangazi Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. 2009 yılında Sultangazi Belediyesi Meclis Üyeliği görevine seçilmiştir. 2013 yılından bu yana Sultangazi Spor Kulübü ve Sultangazi Müteahhitler derneğinde yönetici olarak görev almaktadır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.