Gözünüz hep saatte, yemek yeme anını iple çekiyorsunuz, baskülden inmiyorsunuz, elinizin biri sürekli göbeğinizi yokluyor. Sonrasında da “İştah açıklığı sorununa bir çözüm var mı?” diye kara kara düşünüyorsunuz. Üzülmeyin hiçbir dert çaresiz değildir. Bu problemi de birkaç küçük işlemle halletmeniz mümkün.
İştahsızlık, kadar iştah açıklığı da büyük problemlere yol açabiliyor. Kilolu insanların çoğunun şikayeti, çok acıkmak ve sürekli bir şeyler atıştırma isteği. Su içsem yarıyor, cümlesinin altında yatan tehlike aslında apaçık ortada.
Misal; kafanızdan bir diyet programı yapmışsınız… Saatlerce aç kalıyorsunuz, günde 30 kez azar azar yiyorsunuz. Gözünüz hep saatte, yemek yeme anını iple çekiyorsunuz, baskülden inmiyorsunuz, elinizin biri sürekli göbeğinizi yokluyor. Sonrasında da “İştah açıklığı sorununa bir çözüm var mı?” diye kara kara düşünüyorsunuz. Üzülmeyin hiçbir dert çaresiz değildir. Bu problemi de birkaç küçük işlemle halletmeniz mümkün.
Kefir
İhtiyacınız olan, vitamin, mineral ve protein desteğini sağlayan kefir, sağlıklı diyet için önemlidir, aşırı şişmanlamaya karşı denemelisiniz.
Limon – portakal
Limon ve portakalda C vitamini olmak üzere P, B ve E vitaminleri ile fosfor bulunmaktadır. Kalsiyum, demir, fosfor ve diğer mineraller ile C vitamini bakımından zengin olan limon, sindirime de yardımcıdır. Karaciğerin safra üretimine faydasıyla safra üretimini artırıp yağların sindirilmesinde faydalı olduğu da artık bir gerçek. Magnezyum ve potasyum gibi mineralleri barındıran portakal, hazmı kolaylaştırır, enerji verir.
Kayısı
A, B, C, P vitaminlerini ve yüksek dozda demir, kalsiyum, fosfor ve magnezyum minerallerini bünyesinde barındıran yaz aylarının renkli meyvesi kayısı, vücutta biriken zararlı maddeleri dışarı atmakta etkilidir. Kilo problemi olan kişilere olumlu katkılar sağlayan bu meyve, tüketildiğinde tokluk hissi vereceği için çabuk acıkmayacak ve doğal yollardan sağlıklı bir şekilde kilo veriyor olacaksınız.
İşte tokluk sağlayan karışım tarifi:
Malzemeler:
-1 adet orta boy ilaçsız, kimyasalla korunmamış, dalında olgunlaşmış hakiki portakal
· -1 adet ilaçsız, kimyasalla korunmamış, dalında olgunlaşmış hakiki limon
· -3 adet kayısı
– 100 ml. hakiki keçi kefiri
Nasıl yapılır?
Portakal, limon ve kayısıyı blendırdan geçirin. Bu karışımın içine kefiri de ekleyin. Her sabah tüketin.