featured

Sarımsak birincisi Kastamonu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu, sarımsak üretiminde ülke genelinde ilk sırada yer aldı

TÜİK tarafından yapılan araştırmaya göre Kastamonu, sarımsak üretiminde ülke genelinde ilk sırada yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “2014 yılı Bitkisel Üretim İstatistikleri” ni açıkladı. Türkiye’de 2014 yılında toplam 116 bin 89 ton sarımsak üretilirken en çok üretimi 19 bin 871 ton ile Kastamonu gerçekleştirdi. Kastamonu’yu 14 bin 878 ton ile Kahramanmaraş, 14 bin 770 ton ile de Gaziantep izledi.

Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinden oluşan TR82 bölgesinde ise, 19 bin 953 ton ile sarımsak üretiminin yüzde 17,2’si gerçekleştirildi. Bölgemizde üretilen sarımsağın yüzde 99,6’sı Kastamonu, yüzde 0,4’ü Sinop’ta üretilirken, Çankırı’da sarımsak üretimi olmadı

En çok üretim 2010 yılında

Verilere göre Kastamonu son beş yılın en yüksek sarımsak üretimini 20 bin 226 ton ile 2010 yılında gerçekleştirdi.

Kastamonu’da sarımsak üretimi yapılan 3 ilçe içerisinde ilk sırada 18 bin tonluk üretim miktarıyla toplam üretimin onda 9’unun karşılayan Taşköprü oldu.

Taşköprü’yü sırasıyla bin 631 tonluk üretimiyle merkez ilçe ve 240 tonluk üretimiyle Hanönü takip etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!