Mevas Asansör ticari, endüstriyel, kurumsal binalar ile konutlar için yenilikçi ürünler ve çözümler geliştiriyor.
Mevas Asansör ticari, endüstriyel, kurumsal binalar ile konutlar için yenilikçi ürünler ve çözümler geliştiriyor. Ümraniye’de 2010 yılında faaliyete başlayan firma, standart veya özel isteğe göre asansör tasarım, üretim ve montaj işlemlerini gerçekleştiriyor.
Mevas Asansör firmasının sahibi Mevlüt Çelik, üretim ve tasarımın yanı sıra bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirdiklerini bildirerek, “Asansör bakımlarında veya montajlarında oluşabilecek kazaları önlemek ve önüne geçebilmek için sağlam ve dayanıklı üretim yapıyoruz. Aynı zamanda servis hizmetimizi de 7 gün 24 saat kesintisiz olarak sunuyoruz “dedi.
“Kırmızı etiketliyse binmeyin”
Asansör kullanılırken uyarı etiketlerine dikkat edilmesinin önemine değinen Mevlüt Çelik, güvenli bir asansörde mavi veya yeşil etiket bulunmasının zorunlu olduğunu bildirdi.
Çelik uyarı etiketleri hakkında şu bilgileri verdi: “Asansör arızaları çeşitli nedenlerle gerçekleşebilir. Yönetimlerin bu konuda düzenli kontrolleri yaptırması öncelikleri. Ancak asansör kullanıcıları da yer alan etiketlere dikkat ederek bilgi sahibi olabilirler. Asansörlerin rutin kontrolleri sonrası kırmızı etiket tehlikeli, sarı etiket az tehlikeli, mavi etiket hafif kusurlu, yeşil etiket tam olarak kullanıma uygun bir asansör olduğunu gösteriyor. Kırmızı etiketin olduğu asansörlerin kesinlikle kullanılmaması lazım ve bunların kapatılmış olması gerekiyor. Yeşil, mavi, kırmızı ve sarı etiketin olmadığı asansörler muayeneye tabi olmayan asansörlerdir.”
“1976 yılında Cide’nin Çukurçal ilçesinde doğan Mevlüt Çelik, 1990 yılından itibaren asansör sektöründe faaliyet gösteriyor. Ümraniye’de 2010 yılında kurduğu firması Mevas Asansör’de ise 6 kişiyi istihdam ediyor. Kadrolu personelin yanı sıra taşeronla da çalışan firma ülkemizde ağırlıklı olarak Marmara Bölgesinde hizmet verirken Irak’taki projeleri devam ediyor.”
Kaynak: İSTAMONU