1983 yılında kaybettiğimiz Türk ve İslamcı şair, yazar ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek’in 29. ölüm yıldönümü…
1983 yılında kaybettiğimiz Türk ve İslamcı şair, yazar ve fikir adamı Necip Fazıl Kısakürek’in 29. ölüm yıldönümü…
Necip Fazıl, 21 yaşında yayımladığı Örümcek Ağı adlı şiir kitabının ardından, 24 yaşındayken yayımladığı Kaldırımlar adlı şiir kitabıyla tanınmıştır. 1934 yılına kadar sadece şair olarak tanınmış ve meşhur Bâb-ı Âli’nin önde gelen isimleri arasında yer almıştır.
1934 yılında Abdülhakîm Arvâsî ile tanıştıktan sonra büyük bir değişim yaşamış ve bu değişimi kendisi “…içimi öylesine bir sosyal mücadele ve cemiyeti yorma hamlesi kapladı ki, artık çalışamaz oldum.” şeklinde tanımlar.
Bu tarihten sonra Türkiye’nin birçok şehrinde konferanslar düzenlemiş, düzenlemiş olduğu konferanslarda ki sözlerinden dolayı hakkında davalar açılmış ve bu davalar neticesinde öncülük ettiği Büyük Doğu Hareketi’ne dair yayın yapan Büyük Doğu Dergisi yayın hayatı boyunca 16 kez kapatılmış, Necip Fazıl’ın eserleri toplanmış ve basımı yasaklanmıştı…
Yaşar Nâbi tarafından, “bir mısrası Türk milletini ihya etmeye yeter” denilerek övülen üstad vasiyetini de iki mısrada özetilmiştir aslında;
Son günüm olmasın çelengim top arabam
Beni alıp götürsün tam dört inanmış adam…
Vefatının yıldönümünde bugün tüm yurtta çeşitli etkinliklerle anılacak olan Necip Fazıl Kısakürek’in ne gariptir ki; 26 Mayıs Cumartesi(yarın) Günü 108. Doğum Günüdür…