İnebolulu elektronik mühendisi Onur Çelik’in kurucu ortağı olduğu Türk Ar-Ge firması Miops Teknoloji, yeni ürünü Capsule360’ın kampanyasına başladı.
İnebolulu elektronik mühendisi Onur Çelik’in kurucu ortağı olduğu Türk Ar-Ge firması Miops Teknoloji, yeni ürünü Capsule360’ın kampanyasına başladı. Profesyonel kamera ekipmanları üreten firmanın aralık ayında satışa sunulacak yeni ürünü Capsule360’ın yüz tanıma özelliği ile cihaz çekimlerinizde sizi ya da uygulama ekranından seçeceğiniz herhangi bir nesneyi de takip ediyor. Böylece tek başına çekimler yapmanız kolay hale geliyor.
Kickstarter’da kampanyasına başlanan Capsule360’ın, 3 eksenli hareket kabiliyetine sahip olduğunu söyleyen Onur Çelik, ürünün özellikleri hakkında şu bilgileri aktardı: “Capsule360, kameranız veya akıllı telefonunuz ile Slide, Pan ve Tilt yapmanıza olanak tanıyor. Akıllı obje takip etme, Time-Laps modu, 360 derece ürün fotoğraflama, astronomi fotoğrafçılığı için yıldız takibi ve panorama çekim gibi özelliklere de sahip olan Capsule360, akıllı telefonlar, aksiyon kameraları, DSLR’lar ve aynasız fotoğraf makineleri ile uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Cihaz, bir mobil uygulama yardımı ile kontrol edilebiliyor, akıllı takip özelliği sayesinde yüzleri algılayabiliyor ve çekim boyunca istenen kişiyi takip edebiliyor.”
Gönderimlerine 2018 yılının aralık ayında başlanacak olan Capsule360’ın normalde 199 dolar fiyat etiketi ile satışa çıkacağını kaydeden Çelik, şu an için 179 dolar fiyat etiketi ile sahip olunabilen cihazın tüm yeteneklerinden yararlanmanın ise toplamda 979 dolar maliyeti olduğunu bildirdi.
Kastamonu’da kurulması onaylanan teknoloji geliştirme merkeziyle ilgili de değerlendirme yapan Onur Çelik, teşviklerle yatırımcı ve girişimcilerin dikkatinin çekilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Üreten bir Türkiye olmak ve cari açığımızı düşürebilmek için teknoloji anlamında dışarıdan ürün satın alan değil, teknoloji ihraç eder duruma gelmeliyiz. Büyük illerde teknoloji geliştirme merkezlerine firma getirmek ve bu firmalarda çalışacak, Arge faaliyeti yürütecek nitelikli işgücü bulmak daha kolay. Bu nedenle Kastamonu gibi yeni kurulan illerdeki teknoloji geliştirme merkezlerinin daha cazip ve çekici hale getirmek gerekiyor. Girişimci ve yatırımcılara sağlanacak teşviklerle bölgenin daha cazip hale gelmesi sağlanabilir.”