İstamonu çalışma ofisini ziyaret eden Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, çeşitli sebeplerle Kastamonu’ya birçok kez gittiğini anımsatarak “Kastamonu coğrafyasını çok severim eğer siyasi kariyerim olmasaydı orada yaşamak, yer sahibi olmak isterdim.” dedi.
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin İstamonu Gazetesi’nin çalışma ofisini ziyaret etti.
Muammer Keskin, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Karadeniz’e verdiği demeçte şeffaf bir mali yönetim şeklini benimsediklerini vurgulayarak, “Türkiye’nin mahalle temelli ve aktif vatandaş odaklı ilk katılımcı bütçesini hayata geçirdik, bu sayede vatandaşlarımız vergilerin nerelerde kullanıldığı hakkında bilgi sahibi oluyor. Şeffaf bir yönetim şekli önceliğimiz.” dedi.
En zengin belediyeyiz ama…
İlçenin ülke ekonomisine hatırı sayılır bir katkısı olmasına rağmen daha önce yapılan uygulamaların olumsuz etkisinin yaşandığına işaret eden Keskin, “Belediye gelirleri baz alınırsa Şişli Türkiye’nin en zengin belediyesi. Nüfusa oranla coğrafi alanımıza bakıldığında bir numarayız. İstanbul’un ülke ekonomisine sağladığı yüzde 40’lık değerin yüzde 4’ünü Şişli tek başına karşılıyor. Ticaretin, kültürün, yeme içmenin ve birçok sektörün merkezi. Ancak Şişli çok ihanete uğradı. Ranta teslim edildi. Bu durumda bizim dediğimiz, bizden olmayan arkadaşlarımızın emeği kadar, iktidarın da payı var. Bugün geldiğimiz noktada Şişli tamamen kaderine bırakılmış bir ilçe, hiçbir bakanlığın yatırımı bulunmuyor.” diye konuştu.
Öncelik otopark ve yeşil alan
Keskin ilçede kentsel dönüşüm uygulamasının mevcut durumda mümkün olmadığını ifade ederek, “Şişli’nin eski bir yerleşim yeri olması dolayısıyla planı bulunmuyor. Bu dezavantaj oluşturuyor. Yapı stokumuz kötü durumda, binaların yüzde 92’si 1999 depreminden önce yapılmış. Altyapı sorunu var, birçok yerin kanalizasyonu yok. Kentsel dönüşüm hiçbir belediyenin tek başına alabileceği bir karar değil. Eğer büyükşehir belediyesinin yanı sıra mecliste de etkin olabilseydik, işlemleri daha kolay sürdürebilirdik. İçinde bulunduğumuz şartlarda önceliğimiz otopark sorununu çözmek ve yeşil alan oluşturmak.” şeklinde konuştu.
Şeffaf yönetim şekli
Mali açıdan şeffaf bir yönetim şekli benimsediklerini kaydeden Başkan Muammer Keskin şunları söyledi: “45 yıldır Şişli’de ikamet ediyorum, evliliğim, çocuklarımın okulu, ticari hayatım Şişli’de şekillendi. Çok kültürlü bir ilçe olması beni daha çok bağlayan bir unsur. Gelir eşitsizliğinin yoğun olduğu bir bölgeyiz. Amacımız çocuklara dokunmak, katılımcı bir belediye yönetimi oluşturarak halkla bütünleşmek. Yatırım bütçemizin yüzde 52’sini halkımızın onayına sunarak yaptık. Türkiye’nin mahalle temelli ve aktif vatandaş odaklı ilk katılımcı bütçesi ‘Benim Bütçem’ uygulamasını hayata geçirdik, bu sayede vatandaşlarımız vergilerin nerelerde kullanıldığı hakkında bilgi sahibi oluyor. Şeffaf bir yönetim şekli önceliğimiz.”
Kaderci yapı dezavantaj
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, çeşitli sebeplerle Kastamonu’ya birçok kez gittiğini anımsatarak şu değerlendirmeyi yaptı. “Mali müşavir olmam sebebiyle verdiğim eğitimler kapsamında Kastamonu’ya çok sık gittim. Ayrıca turistik olarak da bulundum. Şehrin coğrafyasını çok severim eğer siyasi kariyerim olmasaydı oradan yer sahibi olmak isterdim. Kastamonu’nun yaşadığı dezavantajlı durumların birçoğunun insanların kendini kaderci yapısından kaynaklandığını düşünüyorum. Sorgulayan, hesap soran bir düşünce yapısı olursa hem şehir hem de yaşayanlar daha iyi şartlarda olabilir.”
Şişli Belediye Başkanı Mumamer Keskin, CHP Kağıthane İlçe Başkanı Cihan İlim Yeşildağ ile başkan yardımcısı Ali Yavuz, Ali Muhittin Tığlı ve Adnan Gürçay ile birlikte İstamonu Gazetesi’nin Kağıthane’de bulunan çalışma ofisini ziyaret etti.
Haber: İSTAMONU I ÖZEL