Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, gazetemiz genel yayın yönetmeni Hüseyin Karadeniz ile yaptığı görüşmede, Milliyetçi Hareket Partisine geçme sürecini, Cumhur İttifakının yansımalarını ve Devrekani’de yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Devrekani Belediye Başkanı Mümtaz Aliustaoğlu, Cumhur ittifakının Anadolu illerine yansımadığını işaret ederek, “Bu ülkenin geleceği için Cumhur İttifakının devam etmesi lazım. Büyükşehirlerde yapılan çalışma taşraya yansımıyor. Anadolu’da insanlar kutuplaştırılıyor. Gelecek için gerçek manada bir birliktelik yapılmalı” dedi.
Kastamonu tarihinde bağımsız seçilen tek belediye başkanı olan Mümtaz Aliustaoğlu, gazetemiz genel yayın yönetmeni Hüseyin Karadeniz ile yaptığı görüşmede, Milliyetçi Hareket Partisine geçme sürecini, Cumhur İttifakının yansımalarını ve Devrekani’de yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Devrekani’nin Kastamonu merkeze en yakın ilçe olmasının dezavantajını yaşadığını ifade eden Aliustaoğlu, hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesi ile güneş enerji santralinin ödenek beklediğini bildirirken Devrekani Meslek Yüksek Okulunda öğrenci sayısının artması için ek bölümlerin açılmasına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
Devrekani Belediye Başkanı ve MHP adayı Mümtaz Aliustaoğlu şu açıklamalarda bulundu:
2014 yerel seçimleri dönüm noktasıydı
“Seçim kazanmayı da kaybetmeyi de bilen bir insanım. Aday olduğum ilk seferinde seçimi kazanamadım ancak Devrekani’ye hizmet mücadelemden vaz geçmedim. İlk belediye başkanı seçildiğimde ise benden önceki belediye başkanıyla aramda yüksek oranda oy farkı vardı. Mücadelemizi, hizmet konusundaki sevdamın karşılığını gören halkımız karşılığını verdi. 2014 yerel seçimleri hayatımdaki bir dönüm noktasıydı, 10 yıllık görev süremin sonunda AK Parti’den haksızlığa uğrayarak aday gösterilmedim. Bu bana ve beni seçen halka yapılmış büyük bir haksızlıktı. Siyasette maalesef bu gibi durumlar her zaman var olacak ancak etik olmayan şekilde gerçekleşmesi üzücü. Eğer mevcut belediye başkanı olarak hizmet yetersizliğimden, parti disiplinine uymadığımdan kenara itilseydim saygı duyardım. Sadece üst düzey bir siyasinin şahsi görüşleri için bir kalemde harcandık. Ama Devrekani halkı 10 yıl hizmet eden belediye başkanına sahip çıktı. Bu benim yıllarca Devrekani’ye olan hizmet kararlılığımda ne kadar haklı olduğumu gösterdi. Kastamonu tarihinin ilk bağımsız belediye başkanı seçildim. Milliyetçi Hareket Partisine geçmemle birlikte nifak tohumları yine ekilmeye başlandı. Parti teşkilatına kabullendirmeme gibi bir çaba içine girildi. Şükürler olsun dimdik bir teşkilat oluşturduk daha da güçlendik.”
Kayıtsız şartsız biat kültürünü doğru bulmuyorum
“AK Parti’nin yönetimde olduğu 10 yıllık süreçte Türkiye hem iç hem de dış politikasında çığır atladı. Ancak geldiğimiz son nokta partinin taktik değiştirmesi gerekliliği ortaya çıkıyor. Sadece çıkarları uğruna partide yer alan insanlar olduğunu görüyoruz. Tartışmaya ve eleştiriye tahammül yok. Bunların olmadığı bir ortamda siyaset yapmak mümkün değil. AK Partiden dışlanma etkenlerinden birinin de öz eleştiri ortamlarına çok girmem olduğunu düşünüyorum. Kayıtsız şartsız biat kültürünü doğru bulmuyorum. Yeni bir siteme geçtik, ülkemizin geleceği için Cumhur İttifakının devam etmesi gerekiyor ama bu şartlar altında olmaz. Zeminin sağlam temeller üzerine oturtulması gerekiyor. Büyükşehirlerde kol kola, omuz omuza girilip bu uğurda çalışma sürdürülüyor ancak taşrada çatışma devam ediyor. Belediyelerin kaybedilmesi ya da kazanılması bir şey ifade etmez burada dikkat edilmesi gereken konu insanları kutuplaştırmamak olmalı.”
Kaynak bekliyoruz
“Devrekani Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilçenin hem hayvancılık hem de tarım alanında gelişmesini hedefliyoruz. Amasya Suluova’yı örnek alarak bu projeye başladık. Mücavir alanı bin 300 dönüm hazine arazisinin yer tahsisini sağladık. İlçemizdeki siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve müdürlükler birlikte olarak 3 ay önce bakanlığa müracaatımızı yaptık. Ancak ülkemizin yaşadığı ekonomik zorluk nedeniyle 2019’da mevcut projelere devam ediliyor, yeni projeler programa alınmıyor. Bugünkü değeri 60 milyon lira olan projenin programa alındıktan sonra 3 yıl içinde bitmesi planlanıyor. Hayvan yetiştirilmesinden kesimine ve entegre tesise kadar birçok aşama olacak organize sanayi bölgesi hayata geçtiğinde yem bitkileri de bölgeden temin edilecek. Böylece hem hayvancılık hem tarım gelişecek. Tarımla uğraşan da hayvan yetiştiren de kazanacak, paranın dışarı çıkma şansı olmayacak. Öte yandan yapmayı planladığımız güneş enerji santrali de ödenek sebebiyle askıda. Hedefimiz Avrupa Birliği hibelerinden istifade edebilmekti. Son 2 yıldır dış politikada yaşanan sıkıntılı süreç dolayısıyla Avrupa fonlarının alınmasında zorluk yaşıyoruz. İller Bankasından kredi çekmemiz de daha fazla maliyet getireceği için projeyi askıya almak zorunda kaldık beklemedeyiz.”
Hizmetlerimin bittiğine inansaydım yeniden aday olmazdım
“Devrekani merkeze yakın olmasının dezavantajlarını yaşıyor. Çalışan memurlarımız Kastamonu’da yaşıyor, çocuklarını orada okula gönderiyor, geriye sadece yükü kalıyor. İnsanları karnını doyuramadığın yerde tutamazsın bizim mücadelemiz Devrekâni’de insanları tutabilmek. Devrekâni’ye yapacak hizmetlerimin bittiğine inansaydım yeniden aday olmazdım.”
Kastamonu Üniversitesi merkezden ibaret değil
“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin ilk yüksekokulu Devrekani’de yapıldı. Devrekani Meslek Yüksek Okulunun açıldığında 400 olan öğrenci sayısı bugün 100 küsüre düştü. Açıldığında 9 bölüm tasarlandı 3 tanesi faaliyete başladı. O günden bu zamana 1 tane bile yeni bölüm açılmadı. Kastamonu Üniversitesi merkezden ibaret değil, rektörlük yeni okulun peyzaj çalışmasına dahil destek sağlamadı.
Kaynak:İSTAMONU