Baba mesleği döküm modeli üzerine, 100 m² alanda Özdemir Model’le başlayan İş adamı Yılmaz Özdemir; bugün 7 şirketi ve 200 çalışanıyla ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Edirne, Sakarya ve Balıkesir’de fabrika yatırımlarıyla ülkemizin ithalatının önüne set olurken, ihracatın kapılarını aralıyor.
1993 yılında Özdemir Model, 2016 yılında EGTS Turbo, 2021 yılında By Derm Beauty Kozmetik, 2022 yılında Özdemir Global, Özdemir Castıng, 2023 yılında ise Özdemir Marin ve Özdemir (İstanbul) Teknoloji şirketlerini kuran Özdemir Group, toplam üretim kapasitesini kapalı alanda 16 bin, açık alanda ise 32 bin metrekareye yükselti. Group bünyesinde ise 200 kişiyi barındırıyor.
Arnavutköy’de bulunan fabrikasında otomotiv, döküm, yedek parça, inşaat, maden ve ağır makine, kompozit ve poliüretan alanlarında endüstri üretimi yapan Özdemir Group, yat ve tekne sektörlerinde de faaliyet göstererek, Edirne, Sakarya ve Balıkesir’de fabrika yatırımlarıyla ülkemizin ithalatının önüne set örüyor ve ihracatın kapısını aralıyor.
Edirne’de faaliyet Özdemir Global Döküm AŞ ile inşaat ve otomotiv sektörüne bağlantı ekipmanları üreten grup, Adapazarı’nda ise, Özdemir Marin AŞ. ile tekne ve yat modelleri üretiyor. Kaynarca OSB’de bu yıl faaliyete geçmiş durumda. Grup aynı zamanda bu yıl ortasında Balıkesir Marmara OSB’de hizmete sokacağı İstanbul Global Teknoloji ve Üretim AŞ. ile de yüksek teknoloji ürünü olan rüzgâr gülü üretimini de planlayacak.
“İHRACAT YAPAN İLK YERLİ TURBO ÜRETİCİSİYİZ”
Şirketin hedefleri, yenilikçi yaklaşımlarla üretim kapasitesi ve istihdam sayısını arttırmak istiyoruz diyen Yılmaz Özdemir, Türkiye’nin ihracat yapan ilk yerli turbo üreticisi unvanına sahip olan EGTS Turbo markalarıyla dünya pazarının yüzde 10’unu elinde bulundurduklarına dikkat çekti.
Avrupa pazarında önemli yer edinen EGTS geliştirilmiş turbo sistemleri, 13 marka ile 250 çeşit araç modeline hitap etiğini söyleyen Özdemir, “Grubumuz alanında uzmanlaşmış insan gücü, kaliteli üretim, hızlı teslimat ve hatasız iş anlayışını kendine hedef edindiğini bu doğrultuda 20 adet CNC işleme tezgâhı ve deneyimli üretim kadrosu vardır” diye konuştu.
ROBOTİK YATIRIM HAMLESİ
Özdemir Model, endüstriyel robotlar ve yüksek hassasiyetli robotik işleme çözümleriyle üretim süreçlerini optimize etmeyi hedeflediklerini belirten Yılmaz Özdemir, Otomasyon sistemleriyle maliyetleri düşürerek verimliliği artırıyoruz, 14m x 3,75m boyutlarında robotik örme sistemi yatırımımızı tamamladık.”
MARMARA TREND VE “KOZMETİK”
E-ticaret alanında da projeleri olduğundan bahseden Yılmaz; “Marmara Trend markamız Trendyol, Hepsiburada, Amazon gibi önde gelen E-ticaret platformları başta olmak üzere toplam 11 pazaryerinde kozmetik ve kişisel bakım kategorisinde farklı markalara ait ürünleri tüketicilere sunuyor.”