featured
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. En Büyük Redüktörü Üretti

En Büyük Redüktörü Üretti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yılmaz Redüktör, alanında bir ilk imza atarak Türkiyenin en büyük extruder redüktörünü imal etti.

Uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen HTE1622 tip redüktörle birlikte, 90 bin newtonmetre olan ürün çeşitliliğini 165 bin newtonmetre çıkartan firma, böylece 1,5 Megawatt güç ihtiyacı olan ekstrüder makinaları için entegre soğutma sistemiyle beraber çözüm sunabilecek konuma da geldi. Söz konusu seviyenin, Türkiye’de bir ilk ve dünyada ise sayılı firmanın başarabildiği bir konum olduğu bildirildi.

Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini bildiren Yılmaz Redüktör Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yılmaz, ithalatın önüne geçerek yerli üretime değer kazandırma amacında olduklarına işaret etti. Yılmaz, firmanın yurt içi pazara hakim olan ekstrüder ürünlerinin, yeni HTE1622 redüktörle beraber, yurt dışı pazarında da önemli bir konuma getireceği bilgisini paylaştı.

İnsan hayatında yaygın olarak kullanılan plastik araç-gereçlerin birçoğunun üretildiği plastik enjeksiyon makinalarında ekstrüder redüktörler kullanılıyor.

YERLİ ÜRETİM HEDEFİ

Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini bildiren Yılmaz Redüktör Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yılmaz, ithalatın önüne geçerek yerli üretime değer kazandırma amacında olduklarına işaret etti. Yılmaz, Bu kapsamda Türkiye’nin üretilen ilk travmayı projesinde de yer aldıklarını anımsatarak şunları söyledi: “Motorunu grup şirketlerimizden ELK’nın dişli kutusunu Yılmaz Redüktör’ün , sürücüsü Aselsan tarafından üretilen yerli tramvayın şasesi ve bogi çekiş sistemi ve tüm sistem entegrasyonu ise Durmazlar tarafından yapıldı. Ürettiğimiz motor ve şanzıman grubu çok özel bir yapıya sahip. Daha önceden bu sistemin tamamı yurt dışından geliyordu, Türkiye’de üretilmiyordu. Belki Kore ürünleri tercih edilmiştir ancak büyük çoğunluğu Almanya’dan ithal ediliyordu. Oldukça da pahalı olan bu ürün, artık çok daha uygun fiyatlara ve tamamen yerli olarak temin edilebilecek.”

Abanalı iş adamı merhum Mesut Yılmaz tarafından 1958 temelleri atılan grup şirketlerin bünyesinde Yılmaz Redüktör, Yılmaz Pazarlama, Mes Elektromekanik Döküm ve ELK Elektrik Motorları olmak üzere 4 firma bulunuyor. Şirket; vinç, mobil, endüstriyel, kimya sanayi ve plastik sanayi alanında çözümler sunarken 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Haber: İSTAMONU IÖZEL

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!