Katar Ticaret Odası Genel Müdürü Saleh bin Hamad Al Sharqi, 27-30 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacak olan Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı’na katılım ön görüşmeleri için İSTAMONU Fuarcılığı ziyaret etti
İSTAMONU Fuarcılık tarafından 1 hafta önce Katar Ticaret Odasına yazılan resmi yazıya cevaben, bu ziyaretin gerçekleştiğine dikkat çeken Al SHarqi, Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı’na konuk ülke başta olmak üzere, iş adamlarının katılımı noktasında görüş alışverişinde bulunmak üzere geldiğini belirtti. Düzenlenen fuarın Batı Karadeniz Bölgesindeki turizm destinasyonları ve eğitim fırsatlarının yanı sıra ticari iş birlikleri ve yatırımlar noktasında da değerlendirilebilecek potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Sharqi, BAKAF 2018’in son yıllarda artan Türkiye Katar ilişkilerine de önemli bir değer katacağını söyledi.
Türkiye’nin turizm seçenekleri ve ticari yatırımlar noktasında kendileri için önemli bir lokasyon olduğuna işaret eden Al Sharqi, Katarlı iş adamlarının Türkiye’de yatırım yapmak için zaten çeşitli girişimler içerisinde olduklarına dikkat çekerek bu kapsam da BAKAF 2018’in ortaya çıkaracağı gücün sadece Turizm ve tanıtım olmayacağını söyledi. Sharqi, BAKAF 2018’in bölgenin keşfine yönelik yatırımcıya doğrudan fırsatların da aktarılabileceğine vurgu yaparak “Sadece fuar gibi gözükmüyor, bir bölgenin her alanda keşfini, ciddiyetle ele alınmasını ve değerlerinin gün yüzüne çıkması noktasında komplike bir proje olarak dikkat çekici bir çalışma” dedi.
Al SHarqi, alım heyetleri ve bölgeyi yakından tanımak isteyen Katarlı iş adamlarının fuara katılımı noktasında Ticaret Odası olarak katılım sağlamalarının yanı sıra BAKAF 2018’e katılacak iş adamlarına da her türlü desteği vereceklerini belirtti. Katar Ticaret Odası Genel Müdürü Al Sharqi, İstamonu Fuarcılık yetkililerinin oldukça önemli bir çalışmaya imza attıklarını da ifade ederek Nisan ayı başında BAKAF ekibiyle Katar’da önemli imzalar atılacağını belirtti.
Katar Ticaret Odası Genel Müdürü Saleh bin Hamad Al Sharqi geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirilen MÜSİAD’ın 6’ncı Genel Kurulunda Genel Başkan olarak göreve gelen Abdurrahman Kaan’ı makamında ziyaret etti. AlSharqi’nin MÜSİAD ziyaretinde İSTAMONU Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz, MKC Turizm Koordinatörü Hala Attar’da hazır bulundu. Heyet Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı hakkında da bir süre sohbet etti.
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ziyarete gelen heyeti kabulünde yaptığı değerlendirmede, Batı Karadeniz Bölgesi’nin bakir ve tanınmayan bir değer olduğunu ifade ederek, Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı BAKAF’ın isabetli ve doğru bir proje olduğunu belirtti. Kaan, düzenlenen fuarın hem bölgesel turizm hem de ekonomik kalkınma anlamında önemli katkılar sunacak bir çalışma olduğuna işaret ederek MÜSİAD olarak projeye destek verebileceklerini belirtti.
Kaan kabulde yaptığı değerlendirmede 10 bin üyesi bulunan MÜSİAD’ın Ocak ayında KATAR ziyareti gerçekleştirdiklerini ve düzenledikleri fuarda olumlu sonuçlar elde ettiklerini belirterek “MÜSİAD olarak mevcut ticari gücümüz ve potansiyelimizle her türlü desteği vereceğimizi KATAR ziyaretimizde de belirtmiştik. Dost ve kardeş ülke Katar ile her türlü iş birliği noktasında tüm üyelerimizle birlikte destek olacağımızı yinelemek istiyorum” dedi.
Katar’ın içinde olduğu Batı Karadeniz Fuarı’nda karşılıklı dış ticaret zemini bulunması noktasında iş birliği yapabileceklerine işaret eden Kaan, “Batı Karadeniz Türkiye’nin en güzel bölgelerinden biridir. Çok bakir, yatırım fırsatları bulunan değerlendirilmeye açık bir bölge… Fuarın bu konuda oldukça değerli sonuçlar ortaya koyacağını düşünüyorum” dedi.
Katar Ticaret Odası Genel Müdürü Saleh bin Hamad Al Sharqi ziyarette iki ülke arasındaki dostluk kardeşliğe de vurgu yaparak her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etti. Sharqi “Türkiye ile Katar arasında iktisadi ve siyasi olarak çok iyi bir dostluk ve iş birliğimiz var. Var olan ilişkilerin ve çalışmaların geliştirilmesi noktasında MÜSİAD ile de çalışmalar yapmak ve iş birliği noktasında yapılabilecek projeler için hazır bulunduğumuzu iletmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi.
Katar’daki ticaret odası 75 bin üyesiyle faaliyet gösteren bir kuruluş olduğunu ifade eden Sharqi, MÜSİAD ile Katar’daki iş adamlarının Türkiye’de, Türkiye’deki iş adamlarının da Katar’da iş yapabilmeleri noktasında karşılıklı iyi niyet anlaşması imzalamak istediklerini söyledi. Sharqi “Bizim için Katar’da Türk şirketleri yabancı muamelesi görmüyor ve biz onları kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Bu bağlamda biz de Türkiye’de iş adamlarımızın yatırımları noktasında çalışmalara zemin oluşturmak için bir anlaşma imzalamaya hazırız. Bu çalışmalar çerçevesinde BAKAF 2018’de yer almaktayız” diyerek sözlerini tamamladı. Ziyaret karşılıklı olarak plaket takdimleriyle son buldu.
Lübnan, Sudan, Somali ve Kuveyt’inde eğitim bakanlığı düzeyinde BAKAF 2018’e katıldığını belirten İSTAMONU Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz, Eğitim bakanlıkları düzeyinde ve onlarca Üniversite’nin katılımıyla BAKAF 2018 ile eş zamanlı yapılacak olan 14’üncü Uluslararası Modern Teknoloji ve Dijital Yayıncılık Konferansı’nın da akademisyen ve öğretim üyesi bazında bölgeye farklı tanıtım yolu açacağını söyledi.