Hidrolik beton dağıtıcıları ile ABD akreditasyonu alan ilk yerli inşaat makine firması olan Boom Makine’nin Çekmeköy’de bulunan fabrikasını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ziyaret etti.
Bakan Varank’a firmanın Ar-Ge çalışmaları sonrası kullanıma hazırlanan uzaktan yeni ürünler hakkında bilgi aktaran Boom Makine Yönetim Kurulu Başkanı Altan Yavuz, 2021’de firmanın üretim kapasitesini artırmak üzere yeni hedefler belirlediklerini söyledi.
Altan Yavuz, yüksek katlı binalarda kullanılan hidrolik beton dağıtıcılarının iş güvenliğinin yanı sıra zamandan da tasarruf sağladığını bildirerek faaliyetleri hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bom uzunluğu, şase üstü ve paletli olmak üzere üç kategoride üretimimiz bulunuyor. Türk mühendislerin ve teknisyenlerin Ar-Ge çalışmaları sonrası tasarlanan makineler, projenin ihtiyacına göre yapılan değişiklerle ürünler yeniden dizayn ediliyor.
İhracat odaklı çalışan firmanın hedeflerinden bahseden Yavuz şöyle devam etti: 2018 yılında hidrolik beton dağıtıcıları ile ABD akreditasyonu alan ilk yerli inşaat makine markası olduk. Bu akreditasyonu almamız sonucu Avustralya ve Yeni Zelanda pazarına girme hakkı kazandık. Geçtiğimiz yıl yaptığımız bayi anlaşmasıyla Japonya’ya makine ihracatı gerçekleştirdik. Ocak ayına kadar Japonya’ya 6 adet makine gönderdik, hedefimiz yıl sonuna kadar bu rakamı 30’a yükseltmek. 2021 yılında yapacağımız yeni yatırımlarla yıllık 95 makine olan makine üretim kapasitemizi 125’e yükseltmeyi planlıyoruz.”
Türk sanayicisinin üretimde sıkıntısı yok
Türk sanayicisin gerekli bilgiye sahip olduğunu ancak desteklerin artmasına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Boom Makine Yönetim Kurulu Başkanı Altan Yavuz yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Türk sanayicilerimizin imalat yapmada hiçbir sıkıntısı bulunmuyor; her makineyi tasarlayıp üretebilecek kapasiteye sahibiz. Sorun, yapılan ürünün satılması konusunda yaşanıyor. Bu sorunun çözümü kanuni düzenlemelerden geçiyor. Avrupa Birliğinde desteklenmesi gereken sektörün başında makine sektörü olmalıdır.”
1990 yılında üç ortakla İmes Sanayi Sitesinde 100 metrekare atölyede temelleri atılan Boom Makine, 8 bin metrekaresi kapalı toplamda 16 bin metrekare alana sahip Çekmeköy Ömerli OSB’de faaliyetlerine devam etmektedir. Fransa Nükleer Santral Projesi, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü gibi büyük projelerde yer alan firma 76 ülkeye ihracat gerçekleştirmektedir.