featured
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Aslan ve Gür’den başarının sırları

Aslan ve Gür’den başarının sırları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Remzi Gür ve Bayram Yusuf Aslan KASİAD’dın düzenlediği panele konuşmacı olarak katıldı. Gür ve Aslan başarıya giden yolu anlattı.

Kastamonu Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ayhan Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, 21 Aralık Cumartesi günü üye işadamlarıyla Ataköy Sheraton Otel’de kahvaltıda biraraya geldi.

Kastamonulu tanınmış işadamlarının da katıldığı toplantının ardından panel düzenlendi. İÇDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Yusuf Aslan ile RAMSEY Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür’ün konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü, Zen İstanbul Reklam Ajansı sahibi Esma Bitirim yaptı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan, önceliklerinin Kastamonulu iş adamlarını bir araya getirmek olduğunu belirterek, “Bugün Kastamonulu olan ve Türk ticaret hayatına katkıları olan iki değerli ismin tecrübe ve birikimlerinden istifade etmek için toplandık. Bu tür toplantıları önemsiyoruz ve bu toplantılara seri bir şekilde devam edeceğiz.” dedi.

Bayram Aslan: “Meslek okulundan mezunum”

Konuşmasında meslek okullarının önemine değinen İÇDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Yusuf Aslan, iş hayatında yakaladığı başarıda meslek okulu mezunu olmasının katkısının büyük olduğunu açıkladı.

Gümümüzde pazar sıkıntısı yaşandığını belirten Bayram Yusuf Aslan, geçmişten örnek vererek, “30-40 yıl önceki iş hayatı ile günümüz bir değil. O dönemde üretmek kısıtlı olmakla birlikte satmak kolaydı. Şimdi ise üretim yapmak kolay satmak daha zor. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin pazar bulmak da o kadar zorlaştı. ”diye konuştu.

Aslan, genç girişimcilere başarılı olmak için yapmaları gerekenleri şöyle anlattı: “Bugün iş kurmak için iyi düşünmek, araştırmak lazım. Markalaşma işin önemli bir ayağıdır. Tasarruflu olmak, sizi farklılaştırmayan iş faaliyetlerini fasona vermek, iş süreçlerinizi basitleştirip operasyonlarını mümkün olduğunca yalın hale getirmek ve takibe almak başarıya yelken açan önemli faktörlerdir.”

“Çinle rekabet edemiyoruz”

“Dünya’nın çelik ihtiyacı 2 milyar ton, yıllık çelik üretimi ise 1,5 milyar tondur. Çin, 750 milyon ton üretim ile dünya çelik ihtiyacının yarısını karşılayarak birinci olurken rekabeti zora sokmuştur. Çin’in Lübnan’a, Yunanistan’a demir-çelik satması sonucu biz ancak Afrika ve Ortadoğu’ya mal satabiliyoruz.” diyen Aslan demir -çelik sektörünün yaşadığı problemlere de değindi.

Remzi Gür: “Aile, iş gücüne katılmalı”

Başarılı iş hayatı için aile bireylerinin de iş gücüne katılması gerektiğini vurgulayan RAMSEY Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür ise “Ailemizi yaptığımız iş hakkında bilgilendirmek ve iş gücüne katmak, kurduğumuz firmaların başarılı olmasını sağlayacaktır. İş disiplini ile yetişen çocuklarımızın, gelecek dönemde alt yapısını bildiği sektörde istihdama katkı sağlaması kaçınılmazdır.” dedi.

“Akıl gücü ihmal edilmemeli”

İş kurarken fiziki güçten ziyade akıl gücünün kullanılmasına dikkat çeken Remzi Gür, “Günümüzde ürün bulmanın ve üretmenin kolay olduğunu düşünüyorum. Önemli olan hangi pazarda hangi ürünü nasıl satabileceğiniz. Ürünü imal etme ve pazarlama gücü de bilgiden geçmektedir. Moda, model, markalaşma ya da var olan markadan üretim yapmak bu fikirleri değerlendirmek gerekir” şeklinde konuştu.

Eğitimimiz milli değil”

Sanayide yaşanan ara eleman sıkıntısının meslek liseleri ile çözüleceğini söyleyen Gür şunları söyledi: “Uygulaması ve pratiği olmayan bir nesil yetişiyor. Örneğin; İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin’de bir tane bile meslek okulu olmaması büyük eksikliktir. Oysa meslek okulu olsa ara eleman yetiştir, ara elemanın sanayiye katkısı olur. Milli dediğimiz bir eğitim sistemimiz yok. Oradan buradan aldığımız ve kendimize uyarlamaya çalıştığımız bir eğitim sistemi mevcut. Meslek liselerini devlet politikası haline getirmemiz lazım. İsrail’den nüfus ve potansiyel olarak çok üstün olmamıza rağmen teknoloji satın alıyoruz. İsrail’deki teknik eleman sayısı dünyadaki tüm ülkelerden daha fazla. Durum bu haldeyken bizim bir an önce Anadolu dahil, meslek liselerinin sayılarını çoğaltmamız lazım.”

Meslek hayatlarından örnek vererek başarılı olmak için yapılması gerekenleri anlatan Bayram Yusuf Aslan ve Remzi Gür’ün katıldığı panel, konuşmaların ardından Genç KASİAD üyelerinin plaket takdimiyle son buldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!