Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 1999 yerel seçimlerinde Gaziosmanpaşa’dan ayrılarak ilçe statüsü kazanan Sultangazi’nin o dönemde köy görünümde olduğunu ifade ederek, “Göreve geldiğimizde ne vaat etmişsek fazlasını yaptık. Ne kadar şükretsek azdır.” dedi.
Sultangazi ilçesinin kurulduğunda hiçbir hizmet binasının bulunmadığını hatırlatan Başkan Altunay, “Sultangazi kurulduğunda birkaç muhtarlık binamız vardı. Adeta 434 bin nüfusuyla bir köy devralmıştık. İlk bölündüğünde kamu binası olmayan Sultangazi’de şimdi İstanbul’un en büyük belediye binasını yaptık. Temmuz ayında da emniyet, kaymakamlık ve vergi dairesini açıyoruz.” diye konuştu.
Sultangazi ’de kapalı pazar yerlerinin çok amaçlı salonlar halinde kullanılacağına dikkat çeken Altunay, “Bir mahallenin en merkezi yerini seçiyoruz ve o mahallenin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri, o birimden sunuyoruz. Şu anda 3 tane kapalı pazar alanı tamamlandı. Sultançiftliği Mahallesi’nde yaptığımız pazar alanı, 14 dalda hizmet veriyor. Günlük 5 bin kişi bu alanı ziyaret ediyor. İçinde İSMEK var; bin 200 bayan kardeşimiz oradan yararlanıyor. Etüt merkezi kurduk. Dershaneye gerek yok artık. Öğrenciler ücretsiz olarak istediği dersi alıyor, eğitim verilen yerin ihtiyaçları belediye tarafından karşılanıyor. Sağlık ocağını da oraya kurduk. Gençlik merkezi, hızır acil, çok amaçlı salon, park, bahçe, lokanta, çay ocağı, PTT ve otoparkın olduğu bu alanda ayrıca halk pazarı kuruluyor. Bu mekân aynı zamanda kurban zamanı kurban kesim yeri, deprem zamanı ise sığınak yeri olarakta kullanılabilecek. Bu mekânların her mahallede yerini tespit ettik, projesi yapılıyor. Bir gün 500 bin nüfusu olup ta sokağında pazar kurulmayan ilçe neresi denildiğinde, Sultangazi cevabını alacaksınız. Türkiye’nin birinciliğe layık görülecek bir projesidir. Ve iddia ediyorum o ödülü alacağız.”şeklinde konuştu.