featured
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. TÜBİTAK Başkanı Mandal, Kastamonu Üniversitesi’nde

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Kastamonu Üniversitesi’nde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kastamonu Üniversitesi’nde akademisyen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Akademisyen ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği program, Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda düzenlendi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal , “Bilim ve Teknoloji Odaklı Ekosistemimizi Gençlerimizle Birlikte Geliştiriyoruz” sunumu ile TÜBİTAK’ın proje ve çalışmalarıyla ilgili öğrencilere bilgi verdi.

Konferansın devamında Prof. Dr. Mandal, 2022 yılında 600 bin öğrencinin TEKNOFEST’te yarışmak için aday olduğunu belirterek, gelecek yıl için hedefin bir milyon olduğunu söyledi.

Bu yıl Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında Kastamonu Üniversitesi’nden 180 öğrencinin desteklendiğinin söyleyen Prof. Dr. Mandal; “Bu dönem Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında 4 bin öğrenci desteklendi. Kastamonu Üniversitesi’nde 180 tane öğrencimiz desteklendi. Araştırma Proje Yarışması tekrar açılacak. Bu tür etkinliklere daha fazla katılmanızı beklerim. TÜBİTAK benim için çok çok kıymetli. TÜBİTAK’ın birçok insana değdiğini biliyorum. TÜBİTAK’ın aranızda dokunduğunuz arkadaşlarımız var. Gelecekte bir sorumluluk almak istiyorsanız, bazen önünüzdeki engel kendiniz olabiliyorsunuz. Alabileceğiniz sorumluluğu kendiniz biçmeniz lazım. Karşılaştığınız güçlükler ve karşılaşacağınız güçlükler geçmişe bakarak, çok daha zor. Bu nedenle sizlerin bu süreçte alacağınız rol çok kıymetli. Bende bu sorumlulukları paylaşacak bireyler arıyorum. Bu bireyler de akademisyenlerden çok sizlersiniz” şeklinde konuştu.

“Türkiye Artık Su Kıtlığı Bulunan Bir Ülke”

Prof. Dr. Mandal, gelecek 10 yılın risk haritası ile ilgili konuşarak; “Geçen yıl bu bölgede yaşadığımız sel felaketleri, Güney Ege ve Akdeniz’de yaşadığımız yangınlar, Marmara’daki müsilaj bir bütünsel. Ekosistem bütünsellerinden. Kovid-19 aslında bir sonuç. Eğer bunu doğru anlamadıysak, gelecekte de Kovid-19 gibi birçok hastalıkla karşılamak zorunda kalacağız. Türkiye artık su stresi altında. Yani Türkiye artık su kıtlığı bulunan bir ülke. Gelecekte bugün alışa gelmişlikten farklı bir göçmenlik olacak. Gelecekteki göçün en büyük sebebi iklimsel değişiklik olacak. Yani bölgenin yaşanamaz hale gelmesinden kaynaklanacak. Kuraklık, suya ulaşamamak gibi sebepler” ifadelerini kullandı.

Konferans, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’ın TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a hediye takdim etmesiyle son buldu.

Konferansa, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün, Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan ile dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!