featured
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. İşbaşı Eğitim Programı Revaçta

İşbaşı Eğitim Programı Revaçta

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düzce İşkur İl Müdürü olan Cideli hemşerimiz Ferhat Acar, kurumun faaliyetleri hakkında gazetemiz genel yayın yönetmeni Hüseyin Karadeniz’e bilgi aktararak en çok istifade edilen alanın iş başı eğitim programı olduğunu bildirdi.

Programın işverenin hizmet sektöründe 3 ay, imalat sektöründe 6 ay maaş ve sigorta yükünü ortadan kaldırıldığını kaydeden Acar, bu sayede nitelikli personelin yetişmesinin de önün açıldığını belirtti.

Düzce İşkur İl Müdürü olan Cideli hemşerimiz Ferhat Acar, kurumun faaliyetleri hakkında gazetemiz genel yayın yönetmeni Hüseyin Karadeniz’e bilgi aktararak şunları söyledi:

“İşkur, genel olarak iş ve işçi bulma amacını güder. İşgücü piyasasının istihdam aşamalarında da aktif rol oynar. İşsizliğin önlenmesi için tedbirler alır, istihdamın geliştirilmesi, korunması ve yaygınlaştırılması için çeşitli girişimlerde bulunur, İşsizlik Sigortası hizmetlerini yürütür.”

İhtiyaçlar fiyat ve iş gücü piyasası sonrası belirleniyor
Kurumun yol haritasının fiyat ve iş gücü piyasası araştırması sonrası şekillendiğini ifade eden Ferhat Acar şu bilgileri paylaştı: “Salgın öncesinde olduğu gibi yine fiyat ve iş gücü piyasası araştırması gerçekleştirerek gelecek yıl haritamızı belirliyoruz. İstihdam ettiği kişi sayısı 20 ila 50 arasında olan tüm firmaları ziyaret ederek gerçekleştirdiğimiz anket sonucu piyasanın öncelikle hangi iş gücüne ihtiyacı olduğunu açığa çıkarıyoruz. Daha sonra belirlenen alana göre ustalık eğitimini açıyoruz. En çok kullandığımız program iş başı eğitimi. İşi işyerinde öğrenme amacını güden program bir nevi staj imkanı veriyor. İşverenin nitelikli personel yetiştirmesi için kaynak ayırması gerekiyor. İşkur gerekli olan iş gücünü yetiştirme finansını sağlıyor. Hizmet sektöründe 3 ay, imalat sektöründe 6 ay personelin maaşını ve sigortasını karşılıyoruz. Bu program sonucunda ortalama yüzde 75 civarında istihdam sağlıyoruz. İş verenin bizim verdiğimiz sayının yarısı kadar istihdam zorunluluğu bulunuyor sadece.”

Salgın sonrası nüfus arttı
Salgın sonrası büyükşehirlerden kente nüfus yoğunluğunun arttığına işaret eden Acar, gerçekleşen her çalışamaya destek olduklarını kaydederek şöyle devam etti: “Düzce deyince fındığa dayalı tarım akla gelse de artık sanayi biraz daha ön plana çıkmaya başladı; 5. organize sanayi bölgesi kuruldu. İstanbul ve Ankara’ya yakınlığı şehre büyük bir avantaj sağlıyor. Sanayi alanlarının darlığı, coğrafi konumu, denize yakınlığı, E5 ve otobanın ortasında olması şehre değer katıyor. 20 yıllık bir vilayet geçmişi olmasına rağmen artan bir kapasiteye sahip. Türkiye’nin önde gelen firmaları Düzce’de konuşlanıyor. Biz de yapılan her türlü çalışmaya destek sağlıyoruz. Büyükşehirlerde olduğu gibi Düzce’de hizmet merkezleri yok. İşçi ve işverenler odalar, kaymakamlıklar ve belediyeler aracılığı ile doğrudan müracaat gerçekleştirebiliyor.”

İstamonu ciddi bir hemşeri hafızası
Merhum babasının Türkiye Taşkömürü Kurumundan çalışması dolaysıyla Zonguldak’ta dünyaya geldiğini ancak Kastamonu’yla bağının kopmadığını belirten Düzce İşkur İl Müdürü Ferhat Acar İstamonu hakkında yaptığı değerlendirmede ise şu ifadelere yer verdi: “Ablam ve ağabeyim Kastamonu’da doğmuşlar. Merhum babam TTK’dan emekliydi. O sebeple ben Zonguldak’ta dünyaya geldim. Annem bahar aylarından kış mevsimine kadar zamanını memlekette geçiriyor. Bağımız Kastamonu’yla hiç kopmadı. İstamonu’yu da daha önce İstanbul’da görev yaptığım sürede tanıdım. Gazetenin çok renkli ve kaliteli programlarına şahit oldum. Değme kadronun yapamayacağı başarılı işlere imza atan İstamonu’yu ciddi bir hemşeri hafızası olarak değerlendiriyorum; kim nerede hangi alanda faaliyet gösteriyor öğrenmek mümkün. Tüm ekibi bu kapsamda tebrik ediyorum.”

Cide nüfusuna kayıtlı olan Ferhat Acar, 1971 yılında Zonguldak’ta doğdu. Lisans eğitimini İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi alanında tamamladı. Show Tv’de Prodüksiyon Yardımcılığı görevinin içinde bulunduğu özel sektörde 5 yıllık deneyiminin ardından 1997 yılında İstanbul Beyoğlu SSK’de memur olarak çalışamaya başladı. Kurumda yetkili şef, ilçe müdürü, kurucu müdür görevlerini sürdürdü. İşkur’da 2012 -2016 yılları arasında Kastamonu İl Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2016 yılında vekaleten il müdürü olarak atandığı Düzce’de görevini yaklaşık 4 yıldır asaleten sürdürmektedir. Düzce İl Ticaret Müdürü Çiğdem Acar ile evli olup 2 çocuk babasıdır.

Haber: İSTAMONU IÖZEL

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!