Kastamonu Çalışma Gurubu’nun organizesinde geleneksel tıpçılar toplantısı yapıldı. Toplantıya İstanbul’da okuyan tıp fakültesi öğrencileriyle, mezunlar ve görev yapan hekimler katılım sağladı.
İstanbul’da eğitim gören Kastamonulu tıp fakültesi öğrencileri, mezunlar ve görev yapan hekimler bir araya geldi.
Tıpçılar Toplantısını geleneksel olarak düzenlediklerini anımsatan Kastamonu Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Yılmaz, pandemi sebebiyle bir süre zorunlu ara verdikleri sosyal etkinliklerine yeniden başlamamanın ve bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Pandemiyle birlikte sağlık personellerinin öneminin anlaşıldığını kaydeden Başkan Mehmet Yılmaz, “İnsanlık tarihi kadar eski ve bir o kadar da kutsal olan hekimlik mesleğinin yaşadığımız pandemide ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Çalışma Grubu olarak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hekimlerimizin ve hekim adaylarımızın her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Başta hekimlerimiz olmak üzere bu süreçte görev yapan tüm sağlık ekibimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.
Kastamonu Çalışma Grubunun burs verdiği çeşitli meslek gruplarına mensup öğrencilerle bağını koparmadığını vurgulayan Yılmaz, “Grubumuzun en önemli faaliyeti Kastamonulu üniversiteli gençlerimize burs sağlamaktır. Burs faaliyetimizi 2000 yılından beri aralıksız sürdürüyoruz. Bunun yanında birlik ve beraberliğimizi tesis amaçlı sosyal etkinlikler yapıyoruz. Tıpçılar toplantısının yanı sıra hukukçular, mühendisler, ilahiyatçılar gibi belli mesleki gruplara özel toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılarda hem aynı meslek sahibi arkadaşlarımız birbirini tanımış oluyor hem de kendi içlerinde tecrübe paylaşımı yapılıyor. Ayrıca Boğaziçi, İTÜ, Yıldız gibi her üniversitenin kampüsüne giderek o üniversitede okuyan gençlerimizle kampüs buluşmaları yapıyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız ise aynı üniversitede okuyan öğrencimizin diğer arkadaşları ile tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamak.” diye konuştu.
Kastamonu Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Yılmaz, eğitim destekleri kapsamında yurt dışı dil programı olduğundan da bahsederek şunları söyledi: “ AB Gönüllü Projeleri kapsamında gençlerimizi hiçbir masraf yapmadan 2 ay yurt dışına gönderiyoruz. Burada gençlerimiz hem yabancı dillerini geliştirmiş oluyor hem de yurt dışı deneyimi edinerek değişik kültürleri ve insanları tanıma fırsatı buluyorlar. Bu da onların dünyaya ve hayata bakış açılarını genişletiyor ve onlara ayrı bir vizyon katıyor.”
Toplantıda görüşlerini ifade eden katılımcılar şunları söyledi:
Nur Aybüke Yılmaz (Marmara Üniversitesi Tıp Fak. Dahiliye Asistan):
“Çalışma Grubunu İstanbul’a geldiğim günden itibaren tanıyorum ve bu ailenin bir üyesi olmaktan son derece mutluyum. İstanbul’da kendimizi hiçbir zaman yalnız hissetmedik. Bu sayede birçok yeni arkadaşlar ve meslektaşlar tanıdım. Çok mutluyum.”
Ebranur Kocabaş (Çapa Tıp Pediatri Asistan):
“Fakülte hayatım boyunca Çalışma Grubundan burs aldım ve mümkün olduğunca etkinliklerine katıldım. 6 yıl boyunca bize sağladıkları burs desteğinin yanında yaptıkları bu toplantılar da çok faydalı oluyor.”
Alperen Akyel (Cerrahpaşa Tıp İngilizce 3. Sınıf Öğrencisi):
“Bu ekibin içinde olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Biz hem Cerrahpaşalılar hem de tüm tıpçılar olarak birbirimizi tanıma imkânı bulduk.”
Haber : İSTAMONU