Taşköprü’de 700 bin metrekare alanda kurulması planlanan organize sanayi bölgesinin 2017’nin ikinci yarısında alt yapı ihalesinin tamamlanması hedefleniyor.
Taşköprü’de 700 bin metrekare alanda kurulması planlanan organize sanayi bölgesinin 2017’nin ikinci yarısında alt yapı ihalesinin tamamlanması hedefleniyor.
Organize sanayi bölgesindeki çalışmalar hakkında gazetemize bilgi aktaran Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “ Şu anda alt yapı uygulama projelerimiz ihale aşamasında. Bu yılın ikinci yarısında 440 bin metrekare parsel alanı olan yollarıyla birlikte toplam 700 bin metrekare arazinin alt yapı ihalesini gerçekleştirme hedefindeyiz. İhale aşamasını sorunsuz olarak atlatırsak parselasyon işlemlerini yapacağız, bir yandan da fabrika binaları inşa edilmeye başlanacak .” dedi.
Karma yapıda planlanan Taşköprü OSB’nin ulaşım he hammadde kolaylığı açısından yatırımcı için avantaj taşıdığını belirten Arslan, “ Bu avantaj sayesinde ilçede ormancılık ve tekstil alanında 100’ün üzerinde istihdam sağlayan iki firma hali hazırda faaliyet gösteriyor. Taşköprü ulaşım olarak önemli bir güzergahta yer alıyor. İl merkezine de 20 dakika mesafede bulunuyor. Organize sanayi bölgesi özellikle tarım ürünleri ve ormancılık alanında büyük kolaylık sağlayacak potansiyelde. Örneğin, sarımsak ile ilgili bir tesis kurmak isteyen yatırımcı hammaddeye rahatlıkla ulaşabilir.” diye konuştu.
Fakülteye şartlarımız uygun
Taşköprü’ye 4 yıllık fakülte kurulması taleplerinin kabul gördüğünü aktaran Arslan şunları söyledi: “Kastamonu Üniversitesi bünyesinde 2008 yılından beri eğitim öğretim veren Taşköprü Meslek Yüksekokulumuz bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde üniversitemizin ve belediyemizin ev sahipliğinde Uluslararası Taşköprü Pompeipolis Bilim Kültür Sanat Araştırmaları Sempozyumunu gerçekleştirdik. Yaklaşık 400 bildiri sunuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’da buradaki konuşmasında talebimiz olan dört yıllık fakülte birimi için girişimlerin başlatılabileceğine işaret etti. Taşköprü’de fakülteyi yapma hedefi kaçınılmaz hale geldi. Ekstra 500 kişilik öğrenci yurdu yapımı için çalışmalara başladık.”
Pompeipolis mermer kütleleriyle dikkat çekiyor
Pompeiopolis Antik Kentindeki kazı çalışmaları sonrasında şehrin tarihi açıdan zenginliğinin açığa çıkmaya devam ettiğini kaydeden Arslan şöyle devam etti:
“ Zımbıllı Tepesinde bulunan antik kent Pompeiopolis Efes ile büyük benzerlik gösteriyor. Efes’teki kazılar 150 yıldır devam ediyor ve her geçen gün yeni bulgular elde ediliyor. Pompeiopolis’i benzerlerinden ayıran özellik ise tiyatroda mermer kütlelerin kullanılması. Arkeologlar Anadolu’daki antik tiyatrolarda doğal bölge taşları kullanılırken Pompeiopolis’te mermer kütüklerin kullanılmasını önemsiyorlar. Bu aynı zamanda şehrin zenginliğini de temsil ediyor. Sismik çalışmalarla birlikte hamam, bin metrekare alanda kurulu bir villa, 10 bin kişilik tiyatro tespit edildi. Bunların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Villanın tabanında çok harika mozaikler ye alıyor. Orada mozaik müzesi oluşturmayı hedefliyoruz. Şimdilik elimizde olan bulguları sergidiğimiz bir sergi merkezimiz var gerek okullarımızdaki öğrencilere gerek şehrimizdeki halkı burada sahip olduğumuz zenginlikler hakkında bilgilendiriyoruz.