Kastamonu tarihi ve doğası her hafta Karabük BRTV ekranlarında yayınlanan “Bir tarihtir Kastamonu” isimli programla izleyici ile buluşuyor.
Kastamonu tarihi ve doğası her hafta Karabük BRTV ekranlarında yayınlanan “Bir tarihtir Kastamonu” isimli programla izleyici ile buluşuyor.
Yapımcılığını ve sunuculuğunu gazeteci yazar Fatma Bölükbaş’ın, yönetmenliğini Tunakan Yıldırım’ın gerçekleştirdiği belgeselde Kastamonu hakkındaki bilgileri Kastamonu Turizm Eğitimi ve Kültürünü Geliştirme Derneği (TURGED) Başkanı Zühtü Aslan aktarıyor.
Her hafta Cuma günü saat 18.00’de Karabük BRTV’de yayınlanan programın 17. bölümünün ekranlara yansıdığını anımsatan Tunakan Yıldırım sanayici ve turizmcilere destek çağrısında bulunarak, “Kastamonu tarihi aynı zamanda Türk tarihidir. Tarihi değer taşıyan turistik yerleri dünyanın ne kadar iyi tanıdığını sorguluyoruz. Orijinal görüntüleri kurgulayıp seyirciye aktarıyoruz. Kastamonu’ya turistik değer kazandıran tarihi mekanları sadece bölgede değil uluslararası platformda da gözler önüne serdik. Belgesel filmin 4 yıllık bir yayın yapma umuduyla profesyonel bir ekiple devam edebilmesi için İstanbul’da da Kastamonu’da da güçlü bir lobiye ihtiyacımız var” dedi.
Program yapımcısı ve sunucusu Fatma Bölükbaş da “Kastamonu’nun tarihi değerini dünyaya doğru şekilde tanıtmak, izleyiciye doğru bilgiler verip bu konuda yanlış bilinenleri düzeltmek hedefimizdir” diye konuştu.
Programın yayınlanmasının ardından rehber hizmeti sorgulama ve konu edinilen mekanlar hakkında bilgi almak amacıyla TURGED’e çok sayıda başvuru geldiğini aktaran Zühtü Aslan ise “Bu film gelecekteki turizm kenti için bir alt yapı niteliğindedir. Biz gönüllü ekip olarak çalışmaların içindeyiz. Valilik, vakıflar, il kültür turizm müdürlüğü, yerel yönetimlerin ve üniversitedeki bilim adamlarının da bu projeye destek vermelerini temenni ederim.” ifadelerini kullandı.
Kastamonu’nun turizm alt yapısındaki eksikliklere de değinen Aslan şunları söyledi: “ Ulusal medyadaki tanıtım materyallerimizin eksikliği bulunuyor. İşletmelerimiz hizmet noktasında daha profesyonel olmalı, rehberlik konusunda büyük bir ihtiyaç var. Karadeniz’in en uzun sahil şeridine sahip illeri arasında yer almamıza rağmen kapasitesi ve kalitesi yüksek bir balık restoranımız yok. Bunun yanı sıra eğlence sektörünün de olmaması ilimiz turizmi açısından büyük kayıp. Bu eksikliklerin giderilmesi ve ilçeler arası ulaşımın artırılmasıyla Kastamonu’nun turizm başkenti olması için hiçbir engel yok.”
(Mahiye Gürenli)