featured
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Türk çeliği Kastamonululara emanet

Türk çeliği Kastamonululara emanet

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Başkanlığına seçilen Fuat Tosyalı’nın yönetiminde Kastamonulu olan Hasan Tevfik Çolakoğlu ve Adnan Aslan yer aldı.

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Başkanlığına seçilen Fuat Tosyalı’nın yönetiminde Kastamonulu olan Hasan Tevfik Çolakoğlu ve Adnan Aslan yer aldı.

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği olağan genel kurulunu 29 Nisan’da Ankara’daki genel merkezinde gerçekleştirildi. Derneğin 2013 yılından beri yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Bayram Yusuf Aslan yeniden aday olmazken, tüm üyelerin oybirliğiyle derneğin yeni yönetim kurulu başkanlığına Fuat Tosyalı seçildi.

Derneğin yeni dönem Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Çolakoğlu Metalurji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tevfik Çolakoğlu oldu.

Türkiye Çelik Üreticileri Derneğinin yönetim kurulu asil listesinde İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Aslan’ın yanı sıra Fatma Tuba Yazıcı, Mehmet Başaran, Hikmet Yeşilyurt, Uğur Dalbeler, Necdet Utkanlar, Halil Şahin ve Uğur Yılmaz yer alırken denetim kurulu asil üyeliklerine ise, İbrahim Pektaş, Osman Kılavuz ve Fatih Çebi seçildi.

Hedefimiz 70 milyon ton üretim

Üstlendiği görevin bir tür bayrak yarışı niteliğini taşıdığını vurgulayan Fuat Tosyalı, sektörün başarılı olmasının, ülkenin genel ekonomisi açısından taşıdığı öneme dikkat çekti.

Tosyalı, “Sektör kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde yapacağımız çalışmalarla bu sorunlara çare bulacağımıza ve sektörümüzü bir adım daha ileriye taşıyacağımıza inancımız tam. 2023 yılı için belirlenen hedefler doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz. Son yıllarda rakamların bu hedeften uzaklaştığının farkındayız. Amacımız, hükümetimizin belirlediği şekilde, önümüzdeki 7 yıl içinde, çelik sektörü için 55 milyar dolar ihracat ve 70 milyon ton üretim hedefine ulaşmak” diye konuştu.
İhtiyacı ülkemiz karşılayacak kapasitede

Dünya çelik sektöründeki kapasite fazlalığının Türkiye gibi korunmakta geç kalan piyasaları tahrip ettiğini vurgulayan Bayram Yusuf Aslan da konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün gelinen noktada, sektörümüz, ülkemiz çel

ik ihtiyacının tamamını karşılayabilecek bir kapasite ve kabiliyete sahip olmasına rağmen, yurtiçi çelik tüketiminin yüzde 60’ı ithalât yolu ile karşılanıyor. Bu durum, Türk ekonomisi için büyük bir zafiyet oluşturuyor. Bu zafiyetin daha da büyümemesi için, 64. Hükümet programında yer alan ‘Sanayi Girdilerinin Ülke içerisinden karşılanma oranının arttırılması’ hedefi doğrultusunda, gerekli tüm tedbirlerin süratle uygulamaya aktarılması, sektörümüz açısından hayati önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde görev yapacak olan arkadaşlarımızın, bu yönde başlatmış olduğumuz girişimleri daha da geliştirerek sürdüreceklerine ve sektörümüzü daha ileri noktalara taşıyacaklarına olan inancımız tamdır.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!