Çatalzeytin Bizimsahil Süt Ürünleri ortaklarından Hüseyin Aydemir kuruluşlarından bu yana kat ettikleri mesafeyi ve gelinen noktayı İSTAMONU’ya değerlendirdi.
Hüseyin Aydemir, 2001 Yılında ortağı Seyfi Gencer ile birlikte 250 m2’lik bir imalathanede 400 Kg’lık bir kazanla başladıkları süt ürünleri üretiminin bugün 1000 m2 kapalı alana sahip fabrikada 8 personelle devam ettiklerini, kurdukları servis ağıyla Abana, Bozkurt, İnebolu gibi komşu ilçelere ve Sinop’un Türkeli, Ayancık ve Helaldı ilçelerine ürün tedarik ettiklerini söyledi.
Bölgesel faaliyetin kendi tercihleri olduğunu belirten Aydemir, “Bölgemiz tüketicisine sunduğumuz katkısız ve geleneksel damak tadı tercih edilmemizdeki en büyük etkendir. Kısa vade de İnebolu’da fabrikadan halka satış mağazası açacağız önce kendi bölgemizde söz sahibi olacak, daha sonra ulusal marka olma projemizi hayata geçireceğiz” dedi.
Geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını anlatan Hüseyin Aydemir, yoğurt, ayran, lor peyniri, kaşar peyniri, tel peyniri ve tereyağının başlıca üretim kalemleri olduğunu, bu ürünlerin Çatalzeytin’deki satış noktalarına her gün, çevre ilçelere ise haftanın iki günü dağıtıldığını belirtti. Günlük üretim hacmini 1,5 ton olarak ifade eden Aydemir, kapasitelerinin 3 ton olduğunu aktardı. 50 adet süt sevkiyat aracının her gün köylüden aldığı sütü fabrikalarına naklettiğini söyleyen Aydemir, “Böylelikle köylümüzün üretimine ve emeğine değer kazandırıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Üretim altyapısı ve donanımıyla ilgili bilgiler de veren Sahil Süt Ürünleri sahibi Hüseyin Aydemir, ”Yüksek kapasiteli kaşar yoğurma ve gramajlama makinesine ve 3 ton ağırlığa sahip kaşar proses makinesine sahibiz. 2 tane büyük soğuk hava depomuz, 2 tane mayalandırma odamız mevcut. Ürettiğimiz yoğurt, kara maya tabir ettiğimiz yoğurdun kendisinden elde ettiğimiz mayayla mayalanan klasik köy yoğurdudur. İlçemiz ekonomisine sağladığımız direkt ve endirekt katkıdan dolayı da çok mutluyuz” dedi.