İstanbul Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası Başkanı Ayhan Ünal, mesleği icra edenlerin daha özverili olması gerektiğini söyledi
Yufkanın Türkiye adına UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi’ne kaydolmasının ardından açıklama yapan İstanbul Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası Başkanı Ayhan Ünal, mesleği icra edenlerin daha özverili olması gerektiğini söyledi.
Ağlılı hemşerimiz Ayhan Ünal, “Kültürel mirasımıza sahip çıkalım. Bize yakışan şekilde mesleğimizi icra edelim. Dünya tarafından miras olarak kabul gören yufkayı üreten üreticiler olarak temiz, hijyenik, kaliteli ve özenli bir şekilde yapmaya devam edelim. Bu güzel gelişmelerin mesleğimize hayır getirmesini diliyorum.” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da düzenlenen UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası 11. Komite Toplantısı’nda Türkiye, Azerbaycan, İran, Kırgızistan ve Kazakistan tarafından “İnce Ekmek Yapma ve Paylaşma Kültürü: Lavaş, Jupka, Kartırma, Yufka” dosyası sunuldu. Azerbaycan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda sunulan dosya kabul edildi. Yufkayı UNESCO’ya kaydettiren Türkiye böylece, “UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi”ne en çok unsur kaydettiren 10 ülkeden biri oldu.