Naila bu yıl İstanbul’da açtığı şubesiyle lezzetini il geneline yaydı
Kastamonu’da 1800’lü yıllardan beri aile geleneği olarak sürdürdükleri dönerciliği Naila markasıyla günümüze kadar taşıyan Nail Altınöz, bu yıl İstanbul’da açtığı şubesiyle lezzetini il geneline yaydı. Anadolu Yakasında Üsküdar’da bulunan şubesini siyaset, sanat ve iş dünyasının ünlü isimlerinin tercih ettiği Naila, Avrupa Yakasında da şube açma girişimlerini başlattı.
Babasının emekli olmasıyla birlikte işleri 29 yıl önce tamamen devraldığını bildiren Nail Altınöz (51), Naila’nın dönerinin farkının da babadan oğula aktarılan bilgi, görgü ve tecrübe ile işe duydukları sevgiden kaynaklandığını söyledi.
Ilgaz yaylarında kekikle beslenen kuzuların etinden hazırlanan dönerin tamamen doğal olduğunu vurgulayan Altınöz, kalitelerinin de ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sertifikası ile tescillendiğini kaydetti.
Geniş ve zengin menülerine Kastamonu yöresel yemeklerini de eklediklerini bildiren Nail Altınöz şunları söyledi:
“ Kastamonu’da ilk döner tezgahını 1800’lü yıllarda dedemin babası açmış. Onun ardından dedem son olarak da 1944 yılında babam devralmış bu aile geleneğini. 52 yıl Kasaplar Çarşısında faaliyet göstermişler. Babam Dönerci Hacı Şükrü Usta emekli olunca 1 Ocak 1987’de tüm işleri bana bıraktı. O tarihte Altınöz Döner Kebap Nail Usta olarak hizmete başladık. Tarihi Kastamonu Döneri Naila Döner olarak tescillenip markalaştı. 2010 yılından itibaren de Nasrullah Meydanı Numara 4’deki 75 metrekarelik mütevazı dükkanımızda köklerimizin bulunduğu yerde hizmet veriyoruz.”
İstanbul’a uzanan serüven
“ Bilinen ve beğenilen lezzetimizi 1 Ocak 2016’da İstanbul’a taşıdık. Altunizade Capitol AVM karşısındaki iş yerimiz 450 metrekare bahçeli, otoparklı ferah bir mekan. Dönerimizin yanı sıra sarımsak yoğurtlu tiritli kebap özel ürünümüz olarak menümüzde yer alıyor. Ayrıca kendi imalatımız Kastamonu parmak sucuğumuz, yöresel eğşimiz, üzüm suyu şıramız, maydanozlu soğan piyazımız, sarı kılçık Tosya pirincinden tereyağlı pilavımız gibi Kastamonu’ya özgü lezzetler de sunuyoruz. Aynı anda 100 kişiye kadar hizmet verebiliyoruz. Özel gün ve toplantılara uygun mekanımızda isteğe uygun menü seçeneklerimizde mevcut.”
“Anadolu Yakasında hemşerilerimizin ve müşterilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bu ilgiden son derece memnunuz. Avrupa Yakasında da şube açma girişimlerimiz devam ediyor. İki kızım var, aile geleneğimizi çocuklarımın sürdürmesini arzu ediyorum. Küçük kızım lisede. Büyüğü ise biyolog; İstanbul şubemizde bana yardım ediyor.”