Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, temmuz ayından önce satışı gerçekleşen sarımsakların Taşköprü Sarımsağı olmadığını söyleyerek alıcıları uyardı.
Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, temmuz ayından önce satışı gerçekleşen sarımsakların Taşköprü Sarımsağı olmadığını söyleyerek alıcıları uyardı.
Taşköprü’de şubat ve mart aylarında 25 bin dekar alanda ekilen sarımsaktan ortalama 25 bin ton üretildiğini bildiren Mehmet Batur, “Taşköprü sarımsağının ismi kullanılarak haziran ayında sarımsak satışı gerçekleştiriliyor. Oysa Taşköprü sarımsağı temmuz ayının 15’i gibi piyasaya girer. Bu tarihe kadar satılan sarımsaklar kesinlikle Taşköprü sarımsağı değildir” dedi.
Kastamonu’ya has bir ürün olan Taşköprü sarımsağının görüntüsünün ve aromasının farklı olduğunu belirten Batur, Türkiye’nin her tarafında ve yurt dışında Taşköprü sarımsağı olarak bilinir. Kastamonu sarımsağının sapı incedir. Diğer sarımsakların biraz daha kalındır, pırasaya benzer. Kabuk rengi beyaz, diş aralığı daha sıkıdır. Selenyum elementi en yüksek olan Taşköprü sarımsağıdır. Kokusu daha keskindir. Raf ömrü 8-10 ay olabilmektedir” diye konuştu.
Kaynak:İSTAMONU