KÜMMER’in bilimsel çalışmaları sonucunda, siyez buğdayının üretim sonrasında kalan artıklarından kayın mantarı üretildi.
Kastamonu Üniversitesi Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÜMMER) tarafından yürütülen bilimsel çalışmalar sonucunda, İhsangazi ilçesinde organik tarımı yapılan siyez buğdayının üretim sonrasında kalan artıklarından kayın mantarı üretildi.
KÜMMER Müdürü Doç. Dr. Sabri Ünal, merkezin amaçlarından birinin Kastamonu merkez ve ilçelerinde tarımsal ürün artıklarının değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması olduğunu belirterek, bu kapsamda Tosya’daki çeltik sapları, pirinç kavuzları, Taşköprü’deki sarımsak artıklarından kayın mantarı üretilmesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ayrıca Ünal, organik siyez buğdayının sap ve artıklarından kayın mantarı üretiminin oldukça verimli olduğunu ifade ederek, kısa sürede mantar oluşumu sağladığını ve çalışma sonuçlarının umut verici olduğunu kaydetti.