Baklava üretimi alanında 67 yıldır faaliyet gösteren Seydioğlu, ihracata başladı.
Baklava üretimi alanında 67 yıldır faaliyet gösteren Seydioğlu, ihracata başladı. Firma Pendik’te bulunan fabrikasından Uzak Doğu, Avrupa ve Arap Yarımadasına şoklanmış ürün gönderiyor.
Çok sayıda marka ve zincir markete ürün tedarik ettiklerini bildiren Seydioğlu Baklavalarının üçüncü kuşak yöneticisi Hüseyin Sel (44), 5 şubesi ve 1 fabrika satış mağazası bulunan firmanın gıda sektöründe 200 kişiyi istihdam ettiğini kaydetti.
Seydioğlu Baklavalarının markalaşma süreciyle ilgili gazetemize bilgi veren Devrekanili iş adamı Hüseyin Sel, “1951 yılında dedem Hacı İhsan Sel tarafından kurulan firmamızın kalitesini babamızın ardından ağabeyim Hasan Sel ile birlikte biz geleceğe taşıyoruz. Sektörde çok köklü olmamıza rağmen perakende alanında 1998 yılında baklava satışına başladık. Şu anda 1 fabrika satış mağazamız ve 5 şubemizle birlikte hem perakende sektöründeyiz hem toptan üretim gerçekleştiriyor hem de Uzak Doğu, Avrupa ve Arap Yarımadasına ihracat yapıyoruz.” dedi.
Gıda’nın yanı sıra ambalaj ve inşaat sektöründe de faaliyet gösterdiklerini belirten Hüseyin Sel, “1996 yılından itibaren faaliyet gösterdiğimiz inşaat sektöründe İstanbul ağırlıklı olmak üzere 8 binin üzerinde konut inşa ettik. Yatırımlarımıza 2019 yılında hız vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) yönetiminde yer alan Sel, Kastamonu sivil toplum yapısı hakkında yaptığı değerlendirmede, “Sivil toplum yapımız çok eski olmasına rağmen diğer il oluşumlarına göre birlik ve beraberliğimiz zayıf, bu durumu değiştirmek için adım atmalıyız.” şeklinde konuştu.
Seydioğlu Baklavaları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sel, İstamonu Gazetesi hakkında görüşlerini ise şu ifadelerle belirtti: “Gittiğim çoğu yerde İstamonu’yu görüyorum. Büyük bir emek var ortada. İstamonu da olmasa medyada hiç sesimiz olmayacak.”
Kaynak: İSTAMONU