Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Taşköprü sarımsağının standardı bozulmadan, gelecek nesillere aktarılabilmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
Dünyada devam eden küresel gıda krizine rağmen, kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında Taşköprü’de 2000 yılında Reis Sarmoni Sarımsak İşleme Tesisi’ni açtıklarını, Metro Gross Toptancı Market ile birlikte Ağustos ayında başlatılan iyi tarım uygulamalarını içeren, Coğrafi İşaretli Taşköprü Sarımsağı’nın üretimi ile ilgili ilk adımı attıklarını hatırlatan Mehmet Reis,“Birinci etapta, şubat ayında, 50 dönümün arazi üzerine ekim yapılacak ve her yıl ekim alanları arttırılacaktır. TÜBİTAK ve üniversitelerle işbirliği yaparak, bilgi birikimlerimizi çiftçimiz ile paylaşıp, toprağı daha verimli kılarak sosyal sorumluluk projemizi devam ettireceğiz. Özetle, Taşköprü sarımsağından daha yüksek standartta verim alınabilmesi için iyi tarım uygulamaları ile yerli sarımsak tohumu ekimini yapacağız. ”dedi.
İyi tarım uygulamalarına göre üretim yapan çiftçinin, alacağı sertifika ile ürünü daha kolay ve daha yüksek fiyata satacağını bildiren Reis, “Kendine has lezzeti ve yaygın aroması ile dünyada eşi olmayan Taşköprü sarımsağının özellikleri korunarak, gelecek nesillere aktarmak ve en üstün kalitede sağlıklı ürünler üreterek iç ve dış pazarda artış hedefliyoruz. ” şeklinde konuştu.