featured
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. PASTIRMA POLEMİĞİNE DENGE ÇAĞRISI

PASTIRMA POLEMİĞİNE DENGE ÇAĞRISI

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kayseri ve Kastamonu arasında MÜSİAD merkezli yaşanan pastırma polemiğine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Uluay, “MÜSİAD’ın kuruluş felsefesi dava şuuru üzerine kuruludur. Bu mesele kardeşlik içinde çözülecektir” dedi.

Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son günlerde kamuoyuna yansıyan Kayseri ve Kastamonu arasında MÜSİAD merkezli pastırma tartışması hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

“Güler misin? Ağlar mısın?”
Milletvekili Uluay, iki şehir arasında yaşanan bu konunun aslında “güler misin ağlar mısın” türünden bir mesele olduğunu belirterek, “Açıklama yapmaktan bile sıkılıyorum ama gelinen noktada sessiz kalmanın da doğru olmayacağı anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Uluay,“Ben 90’lı yıllarda İzmir’de öğrenci iken MÜSİAD fuarları düzenlenirdi, biz de fuar sekretaryasında görev alırdık. O yıllarda MÜSİAD’a destek vermek bir dava meselesiydi; zira MÜSİAD’ın kendisi bir dava meselesiydi. Bugün de MÜSİAD hâlâ bir dava meselesidir. Üyelerinin gönlünde bu dava şuuru yaşamaya devam etmektedir.”

Milletvekili Uluay, MÜSİAD’ın geçmişten bugüne taşıdığı birlik ve kardeşlik anlayışına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin birçok ilinde yerel lezzetler üzerinden zaman zaman tatlı atışmalar yaşanır. Bunlar, aslında kültürel çeşitliliğimizin bir göstergesidir. MÜSİAD’ın iki şubesi arasında yaşanan bu durum da tatlı bir atışma olarak görülmeli. Genel Merkez’in kuruluşundaki dava bilincine uygun tavır alacağından hiç şüphemiz yok.”

Milletvekili Uluay, MÜSİAD üyeleri arasındaki kardeşlik hukukunun önemine dikkat çekerek, “İki kardeş şube arasında yaşanan bu tür meseleler, baba şefkatiyle, gerekli uyarılar yapılarak uhulet ve suhuletle çözülecektir” dedi.

“Kavga Değil Marka Üretelim”

Kayseri ve Kastamonu pastırmacıları polemiğe girmek yerine bir araya gelip dünyaya nasıl pastırma ihraç edebileceğinin altını çizen Milletvekili Uluay; “Polemiğe girmek yerine global bir marka nasıl oluşturulur, buna kafa yormalı. Boykot çağrılarının yapıldığı bir dönemde, yabancı markalar önünde oluşan kuyrukları görmek hepimizi düşündürmelidir.”

Milletvekili Halil Uluay, pastırmanın sadece Kastamonu veya Kayseri’ye özgü bir lezzet değil, Anadolu’nun birçok ilinde farklı aroma ve karakterle üretilen bir değer olduğunu belirterek açıklamasını şöyle tamamladı: “Kastamonu’da, Kayseri’de, Afyon’da, Sivas’ta üretilen pastırmanın her biri kendi coğrafyasına özgü lezzet ve kokudadır. Bu çeşitlilik bizim için bir zenginliktir. MÜSİAD’dan beklentim; bu değeri birleştirip global markalara alternatif olacak güçlü bir Türk markası yaratmaya öncülük etmesidir.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!