Trakya Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi arasında “Kardeş Mutfak” kurulmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.
Trakya Üniversitesi Aşçılık Programı ile Kastamonu Üniversitesi Aşçılık Programı arasında “Kardeş Mutfak” kurulmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. “Kardeş Mutfak” protokolü ile Edirne ve Kastamonu, sahip oldukları bilgi, deneyim, zengin mutfak kültürü ve değerleri birbirleriyle paylaşacak.
Bu kapsamda, Kastamonu ve Edirne’nin yöresel lezzet ve yemekleri ile tarım ürünlerinin ulusal ve uluslararası tanıtımı konusunda ortak çalışma yapılmasına yer verildi.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Kastamonu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal arasında imzalanan protokolün, her iki üniversitenin Aşçılık Programı’nın bilimsel ve akademik faaliyetlerine ve kültürler arası etkileşime katkıda bulunması bekleniyor.
Protokol kapsamında ortak eğitim-öğretim faaliyetlerinden mutfak uygulamalarına, proje etkinliklerinden akademik çalışmalara kadar pek çok konuda birlikte hareket edecek olan iki kurum, Edirne ve Kastamonu arasında dostluk köprüsü kurulmasına da vesile olacak.
Protokolle ayrıca, her iki üniversitenin aşçılık programı arasında mutfak sanatları ve gastronomi alanında ortak araştırma ve inovasyon faaliyetleri ile ortak bilimsel toplantı, proje ve öğretim elemanlarıyla öğrencileri bir araya getirecek etkinlikler gerçekleştirilecek.
Trakya Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi’nin Aşçılık Programı’nda görev yapan öğretim elemanları ve kayıtlı öğrencilerin karşılıklı olarak üniversitelerin mutfak uygulama alanlarından yararlanması ve öğrenciler arasında etkileşimi artıracak stratejiler geliştirilmesi konularını da kapsayan iş birliği protokolü, salgın döneminde üniversiteler arası bilgi ağını genişleterek öğrencilerin eğitim-öğretim sürecine de katkı sunma hedeflerini de içeriyor.