featured
  1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. MİSKOS ve DAYPA’dan dev yatırımlar

MİSKOS ve DAYPA’dan dev yatırımlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu OSB’de Miskos Helva ve Daypa Gıda yatırımları hayata geçti

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinde Miskos Helva 1 milyon 150 bin Daypa Gıda ise 800 bin liralık yatırımlarını hayata geçirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesi kapsamında Kastamonu’da Miskos Helva ve Daypa Gıda’nın aralarında bulunduğu 4 yeni tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Miskos Helva’nın 1 milyon 150 bin liralık yatırıma karşılık 384 bin lira, Day-Pa Gıda ve İhtiyaç Maddeleri’nin 800 bin liralık yatırımına karşılık 347 bin lira hibe desteği aldığı yatırımlarının açılışına, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, il protokolü ve Sivil Toplum Örgütlerinin Başkan ve Yöneticileri, yatırımcıların yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Öte yandan aynı gün Miskos Helva ve Daypa Gıda’nın tesislerinin yanı sıra Ilgaz Et ve Et Ürünleri’nin 219 bin lira yatırımına karşılık 109 bin, Ovaköy Gıda’nın 400 bin lira yatırımına karşılık 199 bin lira hibe desteği aldığı tesislerinin açılışı da gerçekleştirildi.

Memleketlerine değer kattılar

Ağlılı Vural Ailesinin sahibi olduğu Miskos Helva ile Dadaylı Umur Ailesinin sahibi olduğu Daypa Gıda Kastamonu’da yaptıkları yatırımlarını büyüttüler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesiyle 1999 yılında Kastamonu’da kurulan Daypa Gıda, mevcut işletmesine bakliyat paketleme ve dağıtım tesisi kurdu. İstanbul’da 1994 yılında kurulan, Miskos Helva ise 2010 yılında Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekare alan üzerine faaliyete geçirmeyi planladığı tesisisin 4 bin metrekaresini faaliyete geçirdi.

Proje ile Miskos Helva 1 milyon 150 bin liralık yatırıma karşılık 384 bin lira, Day-Pa Gıda ve İhtiyaç Maddeleri 800 bin liralık yatırımına karşılık 347 bin lira hibe desteği aldı.

Açılışta Day-Pa Gıda adına açıklamalarda bulunan İbrahim Umur konuşmasına terör saldırıları sonrası şehit olanlara ve hac vazifesinde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Umur, “Şehitlere ve hacda yaşanan kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerim. Kastamonu’da son dönemde iş dünyasında kıpırdanmalara tanık oluyoruz. Devletimizin yaptığı teşvikler ile insanlarımız desteklenmeli ve iş adamlarımız kabuğunu kırmalıdır. Bizlerde organize sanayide küp şeker fabrikası kurarak şeker fabrikasından aldığımız pancar şekeri ile bölgemizin küp şeker ihtiyacını karşılıyoruz. Buna ilave olarak da istihdamı arttırmak ve bölgemize destek olmak için bakliyat fabrikası kurduk. Bürokrasimizin destekleri ile girişimcilerin artacağını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yoğun ilginin ve ulusal pazar şartları nedeniyle bir fabrikaya ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Miskos Helva adına konuşan Ayhan Vural da, şöyle konuştu: “Bunu da memleketimiz olan Kastamonu’da açmak istedik. Devletimizin verdiği teşvikler bu kararı almamızda büyük etken oldu. 2010 yılında özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının verdiği destekler doğrultusunda 10 bin metrekarelik projemizin 4 bin metrekarelik bir kısmı bu yıl itibariyle tamamlanmış oldu. Personel sayımızı yaklaşık 100 kişiye çıkardık”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!