featured
  1. Haberler
  2. CEMİYET
  3. Lezzette son Kerte

Lezzette son Kerte

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

35 yıl önce Pınarbaşı Et unvanıyla başladığı beyaz ve kırmızı et piyasasında bugün onlarca çalışanıyla marka haline gelen bir grubu hayata geçiren Sungur Gedik, 17 Eylül Pazar Günü saat 14.00’de doğduğu köyün adını verdiği Kerte Gusto adlı restoran kafenin açılışını gerçekleştirecek.

1960 yılında Pınarbaşı Kerte Köyü’nde başlayan yaşam öyküsünün büyük bölümü iş hayatı içerisinde geçse de doğduğu toprakları unutmayan Sungur Gedik, ilk kurduğu işletmesine (şimdi bir grup şirketi haline gelmiş) ilçesi Pınarbaşı, şimdilerde açtığı ve doğayla başbaşa zamanı unutturacak kadar iddialı mekanına da köyü Kerte’nin ismini koymuş. Doğayla içiçe bu mekanın sadece damağa değil göze de hitap edecek detaylar içerdiğine dikkat çeken Gedik, esin kaynağının memleketi Pınarbaşı ve köyü Kerte olduğunu aktardı.

Doğayla içiçe

1982 yılında başlayan ticari hayatı öncesi mesleği aşçılığı icra eden Gedik, emekli olduktan sonra et ürünleri işleme ve tüketiciye sunma işini seçmiş kendine… Her aşamasını titizlikle bizzat kendisi takip ederek, örnek bir işletmeci ve mesleğinde usta bir insan olarak çevresinde büyük takdir toplayan Sungur Gedik, insan merkezli hizmete aşık bir hemşerimiz.

İstanbul’un önde gelen ünlü retoranları ve sosyal tesislerin kırmızı ve beyaz et tedarikçiliğini yıllardır sürdüren Gedik, yeni açtığı ve Anadolu Yakası’nın aranılan mekanları arasına girmeye hazır et lokantası kafe restoran için açılışa gün sayıyor.

Çocukluğunu geçirdiği köyüne özlemi ve doğduğu topraklara vefasını yaptığı her işe yansıtan Gedik, yeni mekanında da bu geleneği sürdürdü. Çekmeköy’de oldukça ferah ve şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlere kucak açan bir saklı bahçe görünümündeki KerteGusto ile artık özenle tüketiciye sunduğu et ve ürünlerini kendi mahir teknikleri ile pişmiş olarak sunmayı hedefliyor.

Et bizim işimiz

Etin özel bir ürün olduğuna ve pişirmenin de daha önemli olduğuna inandığını vurgulayan Gedik, KerteGusto’da müşteri memnuniyetinin yanısıra müşterilerin kapıdan girdikten itibaren tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek tüm ince detayların düşünüldüğü bir mekan oluşturmaya gayret ettiklerine dikkat çekti. Başarılı işadamı Sungur Gedik doğayla başbaşa, gerçekten et yemek isteyen ve damak tadına önem veren tüketicilere kafeterya ve kır bahçesi imkanının da birlikte sunulduğu KerteGusto’nun açılışından kısa bir süre sonra İstanbul’un sayılı et lokanta ve mekanları arasına girmeyi hedeflediklerini söyledi.

17 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek olan açılışa İstanbul Milletvekilleri Hulusi Şentürk, Fatma Benli, KASİAD Yönetim Kurulu üyelerinin yanısıra Kastamonulu dernek ve iş adamları katılacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!