featured
  1. Haberler
  2. EĞİTİM
  3. KÜ, yerli peynir üretiminde

KÜ, yerli peynir üretiminde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ilk yerli beyaz peynir kültürünü üretmek için çalışmalara başladı.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ilk yerli beyaz peynir kültürünü üretmek için Hacettepe Üniversitesi ve Maysa Gıda ile iş birliği yapacak.

Beyaz peynir üretimi için gerekli olan yerli üretim çalışmalarına başlayan Maysa Gıda, Hacettepe Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi iş birliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Ar-Ge Destek Programı kapsamında desteklenen “Beyaz Peynir Üretimi için Yerli Starter Kültür Eldesi ve Prototip Ürün Üretimi” başlıklı araştırma projesine başladı.

Proje kapsamında ilk etapta beyaz peynir üretimi için endüstride kullanılacak yerli starter kültür elde edilmesi hedefleniyor. Daha sonra bu yerli starter kültür karışımı kullanılarak beyaz peynir üretimi de gerçekleştirilecek.

Kaynak: İSTAMONU

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!