Kastamonu Kalkınma Vakfı ile Kastamonu Çalışma Grubu burs verdiği öğrencilerle kahvaltı programında bir araya geldi.
Topkapı 1453 Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa Kastamonulu öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda iş adamı da katıldı.
Programda İstanbul Milletvekili Haldun Ertürk, Kastamonu Kalkınma Vakfı İstanbul İstişare Heyeti Başkanı Remzi Gür, Kastamonu Çalışma Grubu Başkanı Sadettin Çay, KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan, KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Umur, Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu ve Bayram Aslan, Hasan Çolakoğlu, Ender Yılmaz, Kudret Kayran, Serdar Güzelaydın, Ali Kütük, İsmet Kütük, Sezai Alkan’ın aralarında bulunduğu çok sayıda işadamı ve 600’e yakın üniversite öğrencisi hazır bulundu.
Bu yıl 2.’si düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kastamonu Genç Çalışma Grubu Başkanı Saadettin Çay, gelecek dönem burs verilecek öğrencilerin sayısında artış olacağının sinyallerini verdi.
Aynı zamanda Kızılay İstanbul Avrasya Şubesi Başkanı olan Saadettin Çay, “ Türk Kızılay’ı İstanbul Avrasya Şubesi yönetiminde hemşerilerimiz yer almakta. Faaliyet gösterdiğimiz dönem içerisinde İstanbul’da Kastamonu Kültür Evi ve Kastamonu Öğrenci Yurdu projelerini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bu birlikteliğin meyvelerini alırız.” dedi.
Güzelaydın: “Burs öğrencilerin hakkı”
Türkiye Futbol Federasyonu eski Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Güzelaydında öğrencilere verilen bursların lütuf değil hak olduğunu söyledi.
Kastamonu hemşericilik bilincinin yıllar içinde oluştuğunu dile getiren Çatalzeytinli hemşerimiz Serdar Güzelaydın, “Bugünlerde sosyal hayatta, hemşericilik derneklerinden bahsediliyorsa her konuda olduğu gibi bu konuda da öncülüğü Kastamonulular yapmıştır. Tecrübenin insanlar için karakterleri gibi kendilerine özgü olduğunu düşünüyorum. Herkesin kendi tecrübesini ancak yaşayarak öğreneceğine ve kazanılacağına inanıyorum.” diye konuştu.
Verilen bursları öğrencilerin hakkı olarak değerlendiren Güzelayın, “İman ve ticaret anlamında bursun, öğrenci kardeşlerimizin bizlerdeki hakları olduğunu inanıyorum. Bizler bu hakları sadece öğrencilerimize iade ediyoruz. Tespitlerim sonucu burs verdiğim zaman kazancımın ve gelirimin arttığını söyleyebilirim. Öğrenci arkadaşlar ilerde hangi alanda faaliyet gösterirse göstersin muhakkak burs versin. Ticaret yapmasanız bile 3 kişi bir araya gelin illa burs verin.” şeklinde konuştu.
Gür: “Ekonomik ve siyasi alanda birlikte hareket edemedik”
Konuşmasında genç Kastamonuluların iş ve siyasi hayata katılımını onur verici bulduğundan bahseden KKV İstanbul İstişare Heyeti Başkanı Remzi Gür iseşunları söyledi: “Türkiye’deki sanayicilerin çoğunluğunu Kastamonulular oluşturmasına rağmen maalesef bu zamana kadar ekonomik alanda da siyasi alanda da birlikte hareket edemedik. Artık bağlarımızın daha sıkı olmasına ihtiyaç duyuyoruz. Gönül bağlarımızı kuvvetlendirmek adına hemşerilerimizin hafta sonu bir arada olabileceği bir piknik alanı için proje geliştirdik. Geleceğimiz gençlerimizdir. İnşallah önümüzdeki dönemlerde daha fazla öğrencimize burs verebilme çabasında olmak istiyoruz.”
Programda konuşma yapan diğer katılımcılar şu ifadeleri kullandı:
Bayram Aslan “Çalışmak en büyük ibadet”
“İnşallah Kastamonu bilincini daha ileri taşımak için hep beraber elimizden geldiği kadar gayret edeceğiz. İyi mevkilere gelmek ders çıkararak, büyükleri dinleyerek, bu tür toplantılarda büyüklerin tecrübelerinden faydalanarak ve çalışmakla oluyor. Hayatınıza böyle bir hedef koyarsanız çalışmaktan yılmazsınız. Çalışmak hakikatten büyük bir ibadettir. Bunun böyle bilinmesinde ben çok fayda görüyorum.”
Hasan Çolakoğlu: “Büyükleri dinlemekte fayda var”
“Her zaman sizden büyüklerin sözlerini dinleyin. Beğendiklerinizi alın, beğenmediklerinizi almayın. İster uygulayın, ister uygulamayın. Dinlemek bedavadır. Bedava olan şeylerden faydalanmakta fayda var. Ben büyüklerimi hala dinliyorum. Dinlemek iyi ve hoş oluyor.”
Haldun Ertürk: Siyasette ve bürokraside geri kaldık
“Eskiden Kastamonu köylerinden eğitimli birilerinin çıkması şaşkınlıkla karşılanırdı. Şimdi bu algıyı yıkmak üzereyiz. Ticarette, sanayide, denizcilikte Türkiye’de sayılı illerden biri olan ve ilerleyen Kastamonu, maalesef siyasette ve bürokraside geri kaldı. Gençlerimizin eğitime verdikleri önem kadar bu alanlara yönelmesine de ihtiyaç duyuyoruz.”