Kastamonuda bölgenin coğrafi işaretli yöresel lezzetleri tadan Executive Chef ve Gastronomi Fenomeni Ersin Avşar’dan tam not aldı.
Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtılması ile ilgili Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ve İletişim Fakültesi iş birliği ile düzenlenen etkinlikte, Kastamonu’nun yöresel lezzetleri ön plandaydı.
Etkinlik için Executive Chef ve Gastronomi Fenomeni Ersin Avşar, Kastamonu’ya davet edildi. Kastamonu’ya gelen Şef Ersin Avşar, Kastamonu Üniversitesinden öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilere yemek pişirdi. Şef Avşar, öğrencilerin gastronomi alanında merak ettikleri konularla ilgili sorularını yanıtladı.
Etkinlikten sonra tarihi Penbe Han’ı ziyaret eden Şef Ersin Avşar, Kastamonu’nun yöresel lezzetlerinden oluşan coğrafi işaretli ürünlerinin tadına baktı. Şef Avşar, bu ziyaretten çok memnun kaldığını ve Kastamonu’ya sektörün temsilcileriyle birlikte tekrar geleceğinin altını çizdi
Bundan sonra arkadaş ortamında Kastamonu’nun tarihi, turizmi ve gastronomisi ile ilgili anlatacağı konular olduğunu söyleyen Executive Chef Avşar: “Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği Gastronomi etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldik. Etkinlikte atölye ve konferans düzenledik. Kastamonu’nun lezzetlerini tattık. Hepsi coğrafi işaretli ürünlerdi. Tatmadığım birçok lezzeti burada tattım. Bilindiği üzere Kastamonu tarihi bir şehirdir. Osmanlı şehridir. Turizm açısından çok gelişmiş, gelişmeye açık bir yer. Gastronomi ile birlikte de bunların bağlaştırılması sonuç itibariyle yapılan bir etkinlik var. Gastronomi olarak buraya gelinmesini, bu lezzetlerin tadılmasını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.
Penbe Han’da düzenlenen yemeğe Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, Akademik Danışman Doç. Dr. Zübeyde Süllü ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Görevlisi Hakkı Çılgınoğlu da katıldı.