Kastamonu’da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında kentin geleneksel lezzetleri sunuldu.
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Merkez, Kurşunlu Han’da yemek yarışması düzenlendi. 66 katılımcının yer aldığı etkinlikte, ana yemekte 24, çorbalarda 12, zeytinyağlı 15 ve tatlılarda 15 olmak üzere 4 farklı dalda yarıştı.
Düzenlenen etkinlikte konuşan Kastamonu Valisi Avni Çakır; Kastamonu mutfak kültürünün zenginliğinden bahsetti. “Hem Türk mutfağı ile ilgili bir farkındalık yaratmak hem de gençlerimizi, çocuklarımızı daha sağlıklı yiyeceklere yönlendirmek amacıyla bu etkinlikleri yapıyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından hazırlanan yemekler jüri tarafından tadılarak derecelendirildi.
Yarışmada dereceye giren isimler şöyle;
Çorba, 1- Arabaşı Rabia Soydaş, 2. Kara çorba Songül aslan, 3. Lebeniye Beyda Okçu
Zeytinyağlı ara sıcak, 1. Vişneli yaprak sarması Selcan Munduz, 2. Ispıt kavurması Emine Temli Akça, 3. Yer elması Filiz Kanburoğlu.
Ana yemek, 1. Eli böğründe Gonca Doğan, 2. Kuzu mutornaca Canan Gümüş, 3. Kuzulu yaprak sarma Bilal Pek.
Tatlı 1- Çekme helva yatağında üryani soslu armut tatlısı Sümeyye Mutlu, 2. Siyez unlu yoğurt tatlısı Fahriye Tatlı, 3. Midye baklava Arzu Aktaş.
Mansiyon 1. Yuvalama Çorbası Fatma Beyhan, 2. Deniz börülceli karides Firdevs Müjde Gökbel. 3. Perde pilavı Perihan Yıldız. 4. Tarak tatlısı şerbetli Serap Sakaoğlu.
Program yöresel ikramların tadılmasıyla sona erdi.
Haber: İSTAMONU