featured
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İmrenilecek hayatın sırrı

İmrenilecek hayatın sırrı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İmren Ticaret Yönetim Kurulu Üyesi Seydilerli işadamı Şerafettin Özkan,Çatalzeytinliler Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Gönül Mayası Adamlar programının sekizinci konuğu oldu. Genç işadamı Niyazi Kütük’ün söyleşi yöneticiliğini yaptığı programda Özkan, özel ve iş hayatına dair birçok kesit paylaştı.

Konuşmasında özellikle gençlerin kişisel eğitimine özen göstermesi gerektiğine vurgu yapan Özkan, ailelerin çocuklarıyla her konuda diyalog içinde olmasının öneminden bahsetti.

Kastamonu’nun turizm değerleriyle ön plana çıkacak potansiyelde olduğunu ifade eden Özkan ayrıca, hemşeri derneklerinin kurumsal yapıya bürünmesi gerektiğine dikkat çekti.

Küreli Kızlar ve Bilal Erturul’ın sahne aldığı programa İmren Ticaret Yönetim Kurulu Üyesi Akif Özkan, Seçil ve Mehmet Özkan, Seydiler Dernek Başkanı Yaşar Şen ve çok sayıda Çatalzeytinli katıldı.

Gönül Mayası Adamlar programının konuğu olan İmren Ticaret Yönetim Kurulu Üyesi Seydilerli işadamı Şerafettin Özkan’ın konuşmasında şu ifadeler dikkat çekti:

Çocukluk ve gençlik döneminizde aile yaşantınız nasıldı?

Büyüklerimiz muhafazakâr ve biraz da korkaktılar. Keşke o korkuyu yenmek için daha cesur olsalardı. Bizim zamanımızda sürekli tenkit eden, azarlayan bir aile yapısı vardı. Oysa bugünkü gençler çok şanslı, çünkü ailelerin çocukları yetiştirme tarzı değişti. Çocuklarıyla istişare yapan, arkadaş gibi konuşan aile bireyleri oluştu. Geçmişte bizim ulaşamadığımız birçok şeye bugün ulaşmak çok daha kolay. Gençlerimiz bu avantajları değerlendirmelidir. Günümüzdeki tüm bu şartlara rağmen eskiden daha çok çalışkan bir millet ve nesildik diyebilirim. Misal ben 10 yaşımdayken işyeri yönetiyordum. Oysa bugünkü gençlerimiz belli yaşta ve eğitimde olmalarına rağmen özgüven eksikliğiyaşıyor.

Birçok ülke gezdiniz, Kastamonu sizce turizm kentimidir?

Kastamonu birçok alanda turizm kentidir. İnanıyorum ki; gelecekte çok aranılan bir turizm merkezi olacak. Yaşayan tarih, doğa ve inanç turizmini bağrında barındıran ender kentlerden biri olduğumuzu düşünüyorum. Ancak tüm bunlar yetmez. İnsanımızı bu konuda bilinçlendirmemiz lazım. Eğer bunu yapamazsakbindiğimiz dalı kesmiş oluruz. Kastamonu’daki endemik birçok bitki dünyada yok. Bizim köylerimiz bile tarih kaynıyor ama bunları değerlendiremiyoruz. Köylerde ayağınıza takılan taş dediğiniz birçok şeyin maden olduğunu görürsünüz. Kastamonu iyi siyasetçiler yetiştirerek, siyasi arenada bu kavgaları vermelidir.

Şerafettin Özkan: Kastamonu Holding yanlış yatırımlar yaptı. Beceriksiz yönetim anlayışıyla henüz kar payı dağıtamayan bir kurum olmuştur. Bu sebeple de maalesef bugün hak ettiği yerde değil

Geçmişte Kastamonu birlikteliği adına büyük riskler alan biri olarak, Kastamonulu sanayici ve işadamlarının bulunduğu KASİAD’ın çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Eminim geçmişte de çok değerli yöneticiler ve başkanlar KASİAD’da görev yaptı. Hepsine ne kadar teşekkür etsek azdır. Şuanda derneğin başkanlığını üstlenen hemşerimiz Ayhan Aslan, Türkiye’nin ekonomisine etki eden çok değerli bir ailenin evladı. Ekonomik hiçbir harcamadan çekinmeyen, ciddi manada fedakârlık yapan, ses getiren bir işadamı. Ayhan Bey, Kastamonu camiasının son yıllardaki en büyük şansıdır. Eskiden Kastamonuluyum demekten utanan toplumumuz, bugün göğsünü gere gere Kastamonuluyum diyebiliyor. Bunda da üst düzey sanayici ve işadamlarının üyesi olduğu KASİAD’ın emeği vardır.

Peki, Kastamonu STK yapısını nasıl buluyorsunuz?

Hüseyin Karadeniz’in uzun zamandır yapmış olduğu dernekçiliği ve gazeteciliği hayranlıkla izliyorum. İşte bu olmalı,böyle olmalı diyorum. İstanbul’da 400’eyakın derneğimiz var. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun önce Kastamonuluyum diyebilmelisiniz. Sadece sayın başkanım denilsin diye dernek başkanlığı yapılmamalı. Birlik ve beraberlik tesis etmek için, laf üretmekten öteye icraat yapmak çok önemlidir. Maalesef bugün öne düşmüş olan birçok derneğin içler acısı halini görmekten bile aciz olduğunu söyleyebilirim. Zaman, laftan öteye icraat zamanıdır.

“Niyazi Kütük: İşyerimi yeni açtığım dönemde başımdan bir hırsızlık olayı geçti. Bu talihsiz olay karşısında malzemeleri yeniden almam gerekiyordu. Ancak yeterli param yoktu. Hırdavatçıya gidip durumu anlatınca bana nereli olduğumu sordu. Kastamonuluyum cevabını verince muhasebecisine istediğim malzemeyi alabileceğim talimatını vermişti. Bu olay Kastamonulular olarak toplumda bıraktığımız en güzel hasletlerden.”

Başarılı olmak isteyen gençlere ne önerirsiniz?

Fırsat bulduğunuz dakika çalışın, okuyun. Sizden üst düzeyde olan insanlarla dostluk kurun. Ağabeyimle birlikte gençliğimizde çok istisna insanlarla tanışma fırsatı yakaladık. Onlardan edebi ve adabı öğrendik. Gençler sadece okullarıyla ve aileleriyle kalmasınlar. Kendilerinden yaşça büyük, toplumda yer edinmiş, mesleğindekariyer yapmış insanlarla dostluk kursunlar. Sosyal yönlerini geliştirmeye özen göstersinler. Aile içinde en önemli durum saygıdır. Bu saygı evde de dışarda da hep sağlanmalı. Birde ebeveynler çocuklarıyla yanlışa düşememeleri için sürekli diyalog içinde olmalı. Evlatlarımıza çok servet bırakmak yerine eğitimlerine öncelik vermeliyiz. Bazı genç kardeşlerimiz zamanında işe gitmiyor, verdiği sözleri yerine getirmiyor. Bunlar başarı getirmez. Şayet başarılı olmak istiyorsak önce verdiğimiz sözün arkasında durmalıyız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!