featured
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Gıda Sektörü Çalıştayı Düzenlendi

Gıda Sektörü Çalıştayı Düzenlendi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (MERLAB) Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Gıda Sektörü ve Gıda Analizleri Çalıştayı’ düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (MERLAB) Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Gıda Sektörü ve Gıda Analizleri Çalıştayı’ Kastamonu Teknokent Binası Ilgaz Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Birçok birimin katkı sunduğu çalıştayın açılış konuşmasını Kastamonu Üniversitesi MERLAB Müdürü Doç. Dr. Mahmut Gür, İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük yaptı.

Güvenilir gıda konusunun önemli olduğuna dikkati çeken İl Tarım ve Orman Müdürü Tanrıkulu; “Bu sektörle ilgili, üniversitenin yapacağı çalışmalar ve analizler de bizim için önemli. Üniversitenin toplumla iç içe girmesi, bulunduğu ilde sektörlerle bağlantılı olması, onlara yardımcı olmaya çalışması gerçekten çok değerli. Bu çalıştayda da güzel sonuçlar çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu çalıştayın ileride yapılacak olan çalışmalara temel teşkil edeceğine inandıklarını söyleyen Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Küçük; “Kastamonu’nun gelişimine katkı sağlayacak her alanda iş birliğine çok önem veriyoruz. Her alanda müracaat edebilecek olduğunuz bir birim vardır. Bu birimlerimiz de sizlerle çalışmaya hazırdır. Bu kapsamda yapılacak olan çalışmaların üniversite olarak paydaşı olma arzusundayız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çalıştayın ilk bölümünde, Kastamonu Üniversitsi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Hendek Ertop, ‘Gıda Güvenliği ve Kalite Kontrolünde Analiz Gereksinimleri’, Doç. Dr. Deren Tahmas Kahyaoğlu ‘Süt ve Süt Ürünlerinde Kalite Kriterleri’, ‘Derya Peşman Ata ‘Gıda Analizlerine Sektörel Bakış’ ve son olarak Metin Ünal ‘AR-GE ve E-Ticaret’ konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

Çalıştayın ikinci oturumunda ise, Kimya Mühendisi Saadet Bozkaya ‘TSE Standartları’, Tarım İl Müdürlüğü’nden Dr. Burcu Emeksizoğlu ‘Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği’, Öğr. Gör. Dr. Merve Zurnacı ‘Gıda Analizleri-1’, Öğr. Gör. Dr. F. Işıl Kesbiç ‘Gıda Analizleri-2’, Öğr. Gör. Kazım Yasin Özbey Teknokent Ekosistemi, S.S. Cide Kadın Girişimciler ve Üreticiler İşletme Kooperatifi adına Nurcan Aslan Akman ’Bir Kadın Kooperatifinin Markalaşmasına Giden Yolda Başarı Hikâyesi’ konularında sunumlarını gerçekleştirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İstamonu ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!